Inca trei cazuri de gripa, inregistrate in ultimele 24 de ore la Iasi

0
48

Spitalul de Boli Infecțioase se confrunta in aceasta perioada cu o avalanșă de solicitări de consultații în triajul spitalului din partea unor pacienți care vin direct la spital, înainte de a se prezenta la medicul de familie, pe fondul unor simptome de gripa. Cu toate acestea, managerul unității medicale dă asigurări că echipa de specialiști este pregătită să vină în sprijinul tuturor pacienților.

 „Suntem pregătiți să facem față unui număr mai mare de cazuri de viroză respiratorie și de gripă. În ultimele 24 de ore au apărut trei cazuri noi de gripă. Vestea bună este că nu sunt cazuri grave și că nu pun în pericol viața pacientului. Noi internăm doar cazurile grave. Populația trebuie să știe că la apariția unor simptome precum durere în gât, nas înfundat, rinoree sau tuse trebuie să se prezinte la cabinetul medicului de familie și nu să aglomereze triajul spitalului”, a spus dr. Carmen Dorobăț.

Cadrele medicale reamintesc populaţiei că vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor de gripă, măsurile de igienă personală fiind și ele esenţiale pentru prevenirea afecţiunilor respiratorii.

Mai mult, medicii ieșeni sunt pregătiți și pentru supravegherea și dispensarizarea unor eventuale cazuri de infecții de coronavirus. Spitalul de Boli Infecțioase se numără printre cele șase unități medicale desemnate de Ministerul Sănătății în vederea preluării cazurilor cu acest tip de infecție.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

97 − = 89