Incep lucrarile de modernizare a soselei Barnova

0
46

În cursul acestei săptămâni municipalitatea a început lucrările de modernizare a șoselei Bârnova. Organizarea de șantier a demarat luni, 11 martie, a fost făcută trasarea, iar predarea amplasamentului și a rețelelor de utilități de către companiile furnizoare va avea loc joi, 14 martie.
Primăria Municipiului Iași va moderniza șoseaua Bârnova de la intersecția cu șoseaua Bucium până la limita cu comuna Bârnova. Vor fi făcute lucrări pe o distanță de 2.519 metri, iar valoarea acestora este de 6.193.820 lei, inclusiv TVA. .
Șoseaua Bârnova va avea două benzi de circulație cu lățimea de 3,50 metri fiecare. Modernizarea străzii Șoseaua Bârnova constă în realizarea unei îmbrăcăminţi din beton de ciment rutier, corectarea profilului longitudinal şi al celui transversal ale străzii, asigurarea scurgerii apelor pluviale prin rigole carosabile, pereate și guri de scurgere, refacerea podețelor și a trotuarelor, aducerea la cotă a căminelor de canalizare și a gurilor de scurgere, amenajarea străzilor laterale, realizarea canalului tehnic pentru rețelele de telecomunicații, relocarea a 17 stâlpi de iluminat în vederea corectării profilului transversal al străzii, precum și executarea unor lucrări de siguranța circulației.
Modernizarea șoselei Bârnova face parte dintr-un program de lucrări care include şapte artere rutiere importante din municipiu. Sunt modernizaţi, în total, 6,1 kilometri de carosabil: strada Smârdan (630 metri), şoseaua Bârnova (2.519 metri), strada Petre Vancea (607 metri), bulevardul Primăverii (602 metri), strada Moşu (382 metri) şi strada Ogorului (286 metri). Lucrările sunt executate de asocierea Viarom Construct SRL – Conest SA, iar valoarea totală a contractului este de 12.072.482,99 lei, fără TVA (14.366.254,76 lei, cu TVA).

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 87 = 89