Încep lucrarile la viitorul sediu al Consiliului Judetean Iasi, dupa 7 ani de amanari si 2 milioane de euro pierdute

0
53

Lucrările de consolidare, refuncționalizare și mansardare a clădirii  monument istoric de pe strada Vasile Alecsandri, aflată în proprietatea Consiliului Județean Iași,  vor începe peste câteva zile și se vor termina în luna iunie. Reprezentanții instituției au emis astăzi, ordinul de începere a lucrărilor, către firma S.C. Iasicon S.A, câștigătoarea licitației.

 Vor fi restaurate fațada și decorațiunile exterioare, respectând linia arhitecturală  inițială. Totodată, clădirea va fi recompartimentată, va fi montată tâmplăria interioară și refăcute rampele și scările de acces. Instalațiile sanitare, electrice și de climatizare vor fi recondiționate  iar acolo unde este cazul, înlocuite. Toate intervențiile vor fi făcute astfel încât să nu fie afectată arhitectura cladirii.

Valoarea contractului este de 6,6 milioane de lei, fără TVA, iar termenul de execuție a lucrărilor este de șase luni. Constructorul va asigura o garanție a lucrărilor pentru o perioadă de 36 de luni.

Clădirea are o suprafață construită de 1160 mp și o suprafață totală desfășurată de 3988 mp. În trecut, monumentul istoric a găzduit Revista “Viața Românească” și a fost sediul Chesturii de Poliție din Iași.

Pana acum, in refacerea cladirii s-au bagat aproape doua milioane de euro, dar lucrarea a ramas nefinalizata. De refacerea cladirii s-a ocupat societatea Moldoconstruct SA Iasi. Dupa ce firma a intrat in insolventa, au inceput procesele. Intre timp, contractul a fost reziliat, iar CJ Iasi a hotarat sa reia licitatia pentru refacerea imobilului.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 5 = 4