Incepe calvarul pe Bucium! Portiunea carosabila dintre Poitiers si Paun intra in santier

0
101

Primarul Mihai Chirica a semnat Autorizația de Construire necesară începerii lucrărilor de modernizare a șoselei Bucium. Acestea vor fi executate de Conest SA, în cadrul unui contract în valoare de 22.022.406,96 lei, cu TVA. Lucrările vor începe după organizarea de șantier și după ce Comisia de Circulație va stabili restricțiile și modificările în circulația rutieră.
Lungimea șoselei este de 3.436 metri, de la intersecția cu bulevardul Poitiers până la intersecția cu stradela Păun. Sistemul rutier este din îmbrăcăminte asfaltică și se află într-o stare avansată de degradare, cu fisuri, crăpături, tasări și denivelări, producând disconfort participanților la trafic.
Investiția presupune modernizarea drumului, reabilitarea podului Bucium, modernizarea instalației de iluminat, precum și amenajarea de piste de biciclete. Podul Bucium va fi modernizat și lărgit, de la patru la cinci benzi de circulație.
Cei 324 de stâlpi de beton vor fi dezafectați și vor fi înlocuiți cu 202 stâlpi metalici cu o înălțime de 9,5 metri. Pentru realizarea iluminatului se vor monta pe stâlpi corpuri de iluminat cu surse led.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here