Incepe distribuirea vaccinurilor antigripale la cabinetele medicilor de familie din județul Iași

0
53

Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon continuă în această perioadă la nivelul județului Iași. Până în momentul de față s-au administrat 54.196 doze de vaccin antigripal din totalul de 92.065 vaccinuri, primite în șase tranșe.
Campania de vaccinare a demarat la jumătatea lunii octombrie, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi distribuind atunci dozele în vederea imunizării împotriva gripei de sezon a copiilor înscriși la cabinetele medicilor de familie, a copiilor din instituțiile sociale, a personalului medico-sanitar din unitățile medicale, precum și a persoanelor instituţionalizate din căminele de bătrâni și unitățile medico-sociale. În această perioadă continuă distribuirea vaccinurilor antigripale la cabinetele medicilor de familie din județul Iași. Până în prezent, DSP Iași a repartizat participanților la campanie de vaccinare 84726 de vaccinuri antigripale.
Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii vizează reducerea la maximum a îmbolnavirilor prin gripa de sezon. Reamintim că sunt vaccinate gravidele, persoanele cu vârsta peste 65 de ani (cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli renale, diabet zaharat). De asemenea, sunt imunizati copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, dar si personalul medico-sanitar, conform recomandărilor Organizaţia Mondiale a Sanatatii.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 + = 16