Incepe marea afacere imobiliara cu patrimoniul Iasului. Cinci imobile care aveau destinația de locuință vor fi valorificate

0
53

Consilierii locali au decis schimbarea destinației a cinci imobile din Iași aflate în patrimoniul municipalității. Este vorba despre două imobile aflate pe strada Cuza Vodă și câte un imobil pe șoseaua Sărărie, strada Păcurari și strada Armeană. Scopul anunțat de reprezentanții Primăriei este de a le valorifica.

Destinația lor inițială, cea de imobil de locuit, a fost stabilită pe vremea regimului socialist. Au rămas cu statutul de locuințe până astăzi, când nu mai sunt în aceeași stare. Intenția noastră este de a le reda circuitului civil prin acțiuni de închiriere, concesionare sau vânzare, fără a păstra neapărat destinația de imobil de locuit. Căminul de pe Sărărie nu a îndeplinit vreodată normele de locuință din cauză că nu avea nici suprafața necesară, nici accesibilitate, nici norme de exploatare. Clădirea unde a funcționat filiala Bibliotecii «Gheorghe Asachi» din Păcurari poate fi și altceva decât un imobil de locuit. Pe parcursul eliberării lor, dacă nu au intrat într-o fază de autodemolare, vom supune atenției consilierilor locali și alte asemenea imobile, în același scop”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Edilul a adăugat că a stabilit o serie de criterii în baza cărora vor fi distribuite spațiile de locuit.

Prioritate vor avea oamenii care au un comportament adecvat, care muncesc și care vor să-și întrețină copiii și îi duc la școală, apoi oamenii care au diverse grade de handicap și care nu-și pot rezolva problemele de zi de zi, iar pe ultimul lor cei care nu vor să muncească, să facă ceva cu viața lor. Vreau să nu ne mai ofere situații în care după ce se mută din acel spațiu să găsim o ruină, cu care nu mai putem face absolut nimic. În această toamnă și iarnă am avut un număr mare de evacuați din cauză că au subînchiriat spațiile sau le-au distrus, au acumulat datorii sau au devenit persoane certate cu legea. Lucrurile se vor repeta până când vom găsi oameni care au un comportament social adecvat cu vremurile în care trăim și care vor să muncească”, a mai spus primarul Mihai Chirica.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

54 − 53 =