Infractorii din zona Cicoarei, beneficiari ai unui proiect de dezvoltare urbana a mahalalei

0
59

Primăria Municipiului Iași a primit vizita unei delegații a Băncii Mondiale, conduse de Vicepreședintele instituției, Cyril Muller, și din care au făcut parte Arup Banerji, Director Regional pentru Uniunea Europeană, Tatiana Proskuryakova, Director de Țară pentru România și Ungaria, Steven Jouy, consilier al Vicepreședintelui, și Victor Neagu, ofițer de comunicare pentru România și Ungaria.

Prezența reprezentanților Băncii Mondiale la Iași s-a înscris în calendarul de acțiuni stabilit încă de la prezentarea, în luna octombrie a acestui an, a raportului Băncii Mondiale privind Diagnosticul Sistematic de Țară, care pune accent pe direcția pe care se îndreaptă România și pe provocările cu care se confruntă. Raportul va fi integrat în Strategia Parteneriatului de Țară pentru România. Discuțiile cu primarul Mihai Chirica și cu reprezentanții Primăriei Municipiului Iași s-au axat pe modalitățile de finanțare a proiectelor incluse în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană 2015 – 2030 pentru Iași și Zona Metropolitană, pe potențialul Iașului de a atrage forța de muncă din țară și din străinătate, pe modalitățile de cooperare între principalii actori locali: autorități, organizații neguvernamentale, mediul economic și academic, pe dialogul cu autoritățile centrale și pe proiectele de dezvoltare pe termen mediu și lung ale Iașului.

Ca puncte slabe ale Iașului, edilul-șef a amintit lipsa autostrăzii spre Vestul țării, problemele de mobilitate urbană, lipsa forței de muncă, ineficiența dialogului cu Guvernul României, alocările bugetare guvernamentale semnificativ reduse în comparație cu nevoile comunității și lipsa susținerii centrale pentru Programul Centenar.

Vizita reprezentanților Băncii Mondiale a inclus și o deplasare în zona Cicoarei, care se confruntă încă cu lipsa utilităților primare și cu un grad ridicat al infracționalității și care a intrat in atenția instituției financiare în vederea finanțării unui proiect de dezvoltare urbană.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 3 = 1