Infractorii Romaniei, mai importanti decat bolnavii de coronavirus! Mancare de 10 lei/zi pentru un bolnav, 32 lei/zi pentru un puscarias

0
85

In Romania, statul asigura beneficii mai mari pentru un puscarias, decat pentru un bolnav de coronavirus. Acest fapt se observa si din diferentele mari de alocari pentru hrana celor doua categorii.

Un bolnav de coronavirus internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi are alocaţi între 10 lei şi 16 lei pe zi, pentru cele trei mese. Si asa, managerul unităţii medicale sustine ca pentru asigurarea unei mese de 10 lei pe zi, se fac eforturi mari.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Carmen Dorobăţ, a declarat, duminică, presei că, pentru toate cele trei mese, se alocă pentru un pacient între 10 şi 16 lei.

Potrivit medicilor, de suma maximă, adică 16 lei, beneficiază doar pacienţii “cu necesităţi deosebite din punctul de vedere al dietei”.

La Spitalul de Boli Infecţioase am găsit cu greu o firmă de catering, întrucât bucătăria spitalului este în proces de renovare de câteva luni. Ne folosim de firma de catering şi supraveghem calitatea mâncării. Medicul de gardă o verifică în fiecare zi, până acum nu au fost probleme“, a spus managerul spitalului ieşean, Carmen Dorobăţ.

Întrebată cum este posibil ca statul român să aloce o sumă atât de mică pentru masa bolnavilor, Carmen Dorobăţ a răspuns: “Sigur că ne dăm seama că trebuie să hrănim cu 10 lei, dimineaţa, la prânz şi seara, şi facem eforturi pentru a asigura tot ce înseamnă hrana zilnică pentru un adult”.

Potrivit datelor Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), puşcăriaşii au parte de tot confortul, iar hrana pe care o primesc infractorii este cu mult mai bună decât spitale, costul zilnic pentru masa zilnica ajungand la 32 de lei.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here