Instantele au penalizat dur prostia functionarilor Ministerului Dezvoltarii. 6 milioane de lei se intorc la Primaria Iasi

0
29

Peste 6 milioane de lei vor intra zilele următoare în bugetul municipiului Iaşi. Săptămâna aceasta Primăria Municipiului Iasi a mai câştigat un proces privind corecţiile financiare pe proiectele derulate cu ajutorul fondurilor europene.
„Este vorba despre o penalitate introdusă de Ministerul Dezvoltării în implementarea proiectului Muzeului Municipal. Suma de 145.000 de lei nu ne mai fusese rambursată în cadrul contractului de asistenţă tehnică. Am câştigat la Curtea de Apel şi, după finalizarea tuturor procedurilor legale, banii vor intra în bugetul Iaşului”, a declarat primarul interimar Mihai Chirica.
Acesta a adăugat că în bugetul local va intra şi suma de 6 milioane de lei, reprezentând rambursări încă neefectuate în cadrul proiectului „Sistem de management al traficului în municipiul Iaşi.
Săptămâna trecută Direcţia Naţională Anticorupţie ne-a comunicat faptul că la momentul actual nu există date privind cheltuieli nejustificate vizând acest proiect. În afara actului de corupţie care face obiectul cercetării faţă de fostul primar, din această adresă reiese că nu există niciun indiciu că sumele plătite către cel care implementează proiectul ar fi sume care au ajuns în mod necuvenit. Este important pentru Iaşi pentru că Ministerul Dezvoltării blocase rambursările faţă de Municipiul Iaşi, măsură pe care noi am considerat-o chiar de la început ca fiind abuzivă. În plus, ne opriseră de la plată şi celelalte cereri de rambursare pe care le-am fi putut aduce. Conform procurorilor şi Ordonanţei 64/2009, sumele necesare pentru plata cheltuielilor solicitate la rambursare de către Primăria Iaşi pentru care au fost formulate sesizări de fraudă se pot achita până la punerea în mişcare a acţiunii penale. Vom solicita în regim de urgenţă rambursarea celor două cereri depuse de noi în septembrie 2015, cereri care împreună înseamnă peste 6 milioane de lei”, a mai spus Mihai Chirica.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

79 − 74 =