Interventie de mare efect pentru pompierii ieseni. Doua masini de interventie, chemate sa dea jos doi turturi de pe cladirea Mitropoliei

0
69

In cursul zilei de ieri, iesenii care tranzitau pietonalul Stefan cel Mare din Iasi au asistat cu gurile cascate la o interventie mai putin obisnuita a pompierilor. O autospeciala de interventie la inaltime si o alta folosita pentru stingerea incendiilor au ajuns cu semnalele acustice si girofarele din dotare pornite, in fata fostei cladiri Materna, aflata partial in administrarea Arhiepiscopiei Iasilor. Pompierii au urcat pe scara elevatoare pana la un geam de la ultimul nivel al cladirii, si au inceput sa studieze interiorul camerei, ceea ce a indus privitorilor senzatia ca este vorba de salvarea unei persoane blocate in interior. Gesturile ulterioare au demonstrat, insa, ca cele doua echipaje de pompieri venisera sa dea jos …niste turturi, la solicitarea politistilor locali care au fost cuprinsi de panica, sa nu cumva sa cada bucatile de gheata pe masinile in care stationeaza.

Interventia noastra a fost pentru degajare de turturi , in urma unei sesizari facute de catre Politia Locala. In mod obisnuit, aceasta atributie este a administratorilor cladirii, dar daca se afla in imposibilitatea de a da turturii jos, intervenim si noi”, a declarat Silvia Spiridon, purtator de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgente (ISU) Iasi.

Marius GAVRILESCU

  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here