Investiție majoră pentru salvarea prematurilor: Salvați Copiii duce la Iași aparatură medicală vitală, în valoare de 57.000 de Euro

0
54

În  urma solicitărilor primite de la medici, Salvați Copiii România dotează Secțiile de neonatologie ale Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Cuza Vodă” Iași, cu aparatură medicală performantă, în valoare de 57.000 de Euro. Donația constă în trei echipamente: un aparat de solubilizare, mixare și preparare a soluțiilor perfuzabile, un audiometru și un bilirubinometru. Toate acestea vor ajuta la tratarea adecvată a celor mai mici luptători. Medicii ieșeni au reușit, în anul 2018, să salveze un nou-născut care a venit pe lume cântărind numai 450 de grame.

Maternitatea este esențială pentru întreaga regiune, aproape un sfert dintre cazurile care impun terapie intensivă fiind venite prin transfer de la maternități insuficient dotate pentru a salva prematurii cu afecțiuni complexe.

În urma centralizării datelor primite de la spital, Salvați Copiii a achiziționat echipamente medicale de ultimă generație, în cuantum de 57.000 de Euro. Aceasta este cea de-a șaptea dotare pe care Organizația Salvați Copiii o face în județul Iași. Astfel, donațiile din județul Iași ajungând la un total de aproape 257.000 de Euro.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here