Investitii de 9 milioane de euro in doua pasaje subterane situate in zone cu trafic redus. Pentru CUG si Bucium inca nu sunt solutii

0
66

Două mari proiecte care vizează mai mult niste mofturi edilitare decat indeplinirea unui rol functional, de îmbunătățire a circulației rutiere în zone importante ale Iașului, se vor afla pe masa consilierilor locali la sfarsitul.
Primul proiect privește aprobarea studiului de fezabilitate, a indicatorilor tehnico – economici, a devizului general și a valorii totale pentru „Pasaj subteran (rutier) în vederea fluidizării traficului între Aleea M. Sadoveanu și Bulevardul Carol I, în zona USV – Rond Agronomie”.
Investiția are o valoare totală estimată la 19,7 milioane lei, fără TVA, durata de realizare a obiectivului fiind de circa 13 luni.
Conform estimărilor, pasajul va avea o lungime de 100 de metri, construcția acestuia presupunând amenajarea unei linii noi de tramvai în lungime de 490 de metri și a unor rampe de acces de 200 de metri lungime.
Al doilea proiect care va fi analizat de consilierii locali se referă la aprobarea studiului de fezabilitate, a indicatorilor tehnico – economici, a devizului general și a valorii totale pentru obiectivul „Pasaj subteran (rutier/tramvai) în vederea fluidizării traficului între str. A. Panu și str. Palat și crearea unui aliniament continuu de promenadă dinspre Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt către Piața Palatului Culturii”.
Se estimează că investiția va avea o valoare totală de 23,9 milioane de lei, fără TVA, lucrările urmând a se întinde pe o perioadă de 13 luni.
Obiectivul propus va avea ca parametri: linie de tramvai nouă pe o distanță de 865 de metri, pasaj în lungime de 70 de metri, rampe de acces de 270 de metri, trotuare noi în suprafață de 261 metri pătrați.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here