Invitat de renume internațional la primul spectacol al Operei Iași din 2024

0
159

Prima reprezentație a Operei Naționale Române din Iași din acest an, „Boema”, de Giacomo Puccini, va avea loc săptămâna viitoare, marți. Evenimentul, care va fi găzduit de Sala Mare, cu începere de la ora 18:30, va oferi publicului ieșean posibilitatea de a urmări un nume important al scenei lirice internaționale, tenorul Ștefan Pop. Solistul născut la Bistrița, laureat al Placido Domingo’s Operalia – The World Opera Competition, a fost aplaudat la scenă deschisă pe scene precum Opera Regală din Covent Garden Londra, Opera de Stat din Viena, Teatrul Bolșoi din Moscova, Arena din Verona sau Opera Bastille din Paris. Spectacolul de pe 9 ianuarie, în care își dau concursul soliști ieșeni, Orchestra, Corul, Corul de Copii și Baletul Operei Iași, va fi dirijat de Daniel Jinga, directorul general al Operei Naționale București.

Începem anul în care sărbătorim centenarul Puccini cu un spectacol extraordinar, „Boema”, care va avea o distribuție de excepție. Publicul va avea posibilitatea de a urmări pe 9 ianuarie, alături de artiști apreciați ai casei, un invitat special, care strălucește pe scene celebre ale lumii, Ștefan Pop. Suntem onorați că tenorul român de talie internațională a acceptat invitația de a fi prezent din nou la Iași și suntem convinși că prima noastră reprezentație din 2024 va fi una memorabilă” a declarat managerul interimar al Operei Naționale Române din Iași, Andrei Fermeșanu.

În această lună, teatrul liric ieșean mai are programate încă șapte spectacole: „Văduva veselă 2.0”, de Franz Lehar, pe 13 și 14 ianuarie, Concert de Ziua Culturii Naționale, pe 15 ianuarie, „Nunta lui Figaro”, de Wolfgang Amadeus Mozart, pe 17 ianuarie, „Spărgătorul de nuci”, de Piotr Ilici Ceaikovski, pe 27 și 28 ianuarie, și „Don Giovanni”, de Wolfgang Amadeus Mozart, pe 31 ianuarie.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here