Ion Caramitru, Constantin Chiriac si Mircea Radu, invitatii de top ai Ateneului Tatarasi in luna noiembrie

0
55

Programul Ateneului Tatarasi pe luna noiembrie cuprinde numai putin de 24 de evenimente culturale de marca. Printre personalitatile vietii publice si culturale nationale, care vor sustine momente artistice pe scena institutiei de cultura din Tatarasi, se remarca actorii Ion Caramitru si Constantin Chiriac, dar si vedeta TV, Mircea Radu.afis-recital-maestrul-chiriac-1000

Astfel, pe data de 3 noiembrie, actorul Constantin Chiriac, director al Festivalului International de Teatru de la Sibiu, va sustine pe scena Salii “Radu Beligan” a Ateneului Tatarasi, un recital închinat lui Eminescu, intitulat “Doamne si frate Eminescu”. In aceeasi nota va fi si spectacolului sustinut pe 26 noiembrie de actorul Ion Caramitru, care va oferi iesenilor un recital dedicat tot poetului national – “Dor de Eminescu”. Nu in ultimul rand, realizatorul TV, Mircea Radu, va vernisa, in data de 25 noiembrie, expozitia de fotografie “Eu citesc, dar tu?”, si va lansa cartea „Povesti cu gust”, in foaierul Ateneului Tatarasi.

Pe langa prezenta acestor trei personalitati, luna viitoare vom mai avea noi evenimente speciale. Astfel, in urma unei colaborari cu Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS), vom mai organiza o expozitie care va arata imagini din prima manifestare anti-comunista din Romania, derulata in 1945.De asemenea, suntem foarte aproape sa realizam o colaborare cu Filarmonica de Stat Moldova Iasi si cu maestrul Bujor Prelipcean, astfel incat acesta sa sustina concerte la Ateneu. In final, as vrea sa va ca vom realize o carte de bucate traditionale din manastirile romanesti. Tocmai in acest sens, vom merge inclusiv la Inaltpreasfintia Sa (IPS) Teofan, pentru a obtine  binecuvantarea in legatura cu demersul nostru”, a declarat Andrei Apreotesei, directorul Ateneului Tatarasi.

Reamintim faptul ca in cursul acestei luni, Ateneul Tatarasi a avut bucuria sa-i gazduiasca pe Florin Piersic, Gheorghe Zamfir si pe maestrul Ioan Holender, care a venit sa realizeze un documentar despre capitala Moldovei, pentru televiziunea austriaca de stat si, totodata, sa-si primeasca placheta cu titlul de Cetatean de Onoare al municipiului Iasi.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 5 =