Ipostaze inedite cu un director al Primariei. Platit cu peste 1000 de euro de la buget pentru a-i satisface mofturile iubitei (Galerie FOTO)

0
75

Directorul Casei de Cultură „Mihai Ursachi” din Iasi poate fi considerat bugetarul perfect, angajat la stat cu norma intreaga si salariu maxim, dar cu raspundere limitata. Cand il cauti cu o intrebare, e plecat in deplasare, iar cand il cauti la birou, e plecat prin locuri in care nu te-ai astepta sa-l vezi pe acest corifeu al propagandei. “Domnul director este plecat la Primarie”, ne-a dat asigurari o angajata a Casei de Cultura, in cursul ultimei convorbiri telefonice avute de reporterii AgoraPress cu personalul acestei institutii. Ei bine, in timp ce subordonatii directorului Adrian Rosentzveig (Adi Cristi) isi acopereau seful in acest mod, acesta satisfacea un moft casnic. Miercuri, 12 aprilie, la orele 14.20, în timpul orelor de program, în timp ce aşteptam un răspuns transparent din partea directorul Casei de Cultură „Mihai Ursachi”, despre modalitatea în care s-au cheltuit banii publici, iar inspectorii Curţii de Conturi efectuau un audit pe achiziţiile publice făcute în numele acestei instituţii de cultură a municipiului, Adi Cristi era bine-mersi, în piaţa agroalimentară Alexandru cel Bun, pe post de băiat care cară sacosele de Paste.Adi Cristi (3)-1000Adi Cristi (2)-1000Adi Cristi (5)-1000Adi Cristi-1000Adi Cristi (8)-1000Adi Cristi (9)-1000

La sacou şi cu barbişonul arhicunoscut, a la Cehov, Don Juanul tomnatic de la Casa de Cultură seconda o blondă planturoasă care nu mai prididea să-i încarce sacoşele directorului favorit al administraţiei Chirica. Din imagini se poate observa destul de clar, raportul de subordonare al directorului faţă de blondă, precum şi postura destul de paşnică şi supusă în raport cu prestaţia temperamentalei companii, nimeni alta decât Ana (Parteni) Rosentzveig, partenera de viaţă cu 14 ani mai tânără decât Adi Cristi, fostă angajată la ziarul acestuia, „24 de Ore”, pe postul de contabila, consilieră a lui Adrian Năstase, pe vremea când acesta era premier, redactor la Biblioteca „Gh. Asachi” pe Oficiul de Tipărituri, post ocupat în stare de incompatibilitate, în condiţiile în care familia Rosentzveig deţinea Tipografia 24 de Ore, actualmente secretară a Uniunii Scriitorilor din România, filiala Iaşi, acolo unde Adi Cristi este un simplu membru…cu raspundere limitata.

Radu SEICARU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here