Ipoteze socante in cazul bubuiturilor misterioase de la Iasi

0
62

Cele doua bubuituri care s-au auzit la Iași ieri dupa-amiaza, cât și în urmă cu trei ani, în aceeași perioadă a anului, sunt puse de experții ieșeni pe seama unor meteoriți sau a unor operațiuni militare secrete.

“Ieri dupa-amiaza, in jurul orei 14, in Iasi si pe o raza de cel putin 50 kilometri in jur s-a simtit o bubuitura puternica, insotita de vibratii mecanice la fel de puternice. Acest zgomot nu putea fi provocat de o persoana, asta e clar. Poate fi un fenomen natural de mare calibru, ca de exemplu un meteorit cazut, sau un exercitiu militar care nu a fost confirmat. Sper ca cu ajutorul echipamentului pe care îl avem instalat în turnul ceasului din Palat, care măsoară spectrul sunetului si vibraștiile mecanice induse de varii fenomene natural, să putem obține un răspuns la acest fenomen”, a declarat profesorul Silviu Gurlui de la Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii “Al. I. Cuza”.

Potrivit specialistului ieșean, zgomotul ar fi fost auzit prima oara în partea de Nord-Est a Iasului, pe directia Iasi-Balti, unda de soc propaganda-se ulterior spre Nord-Est spre Sud-Vest.  Curios este faptul ca nicio autoritate, de la Prefectura la ISU sau Centru anti-grindina, nu a confirmat acest fenomen. Coincidenta face ca in luna iulie a anuui 2016, tot spre amiaza, la Iasi s-a produs o bubuitura identica, iar pe data de 16 mai 2019, o bubuitură identică s-a auzit la Călăraşi. Nici în acel caz nimeni nu a putut oferi o explicaţie coerentă.

 Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here