IT-istii lui Chirica sunt praf! O investitie “revolutionara” in parcarile turistice din zona centrala s-a blocat la implementare

1
81

Mihai Chirica a mai punctat o investitie ratata. Edilul a anuntat in urma cu putin timp ca Primăria Municipiului Iași a pus in functiune o aplicație smartphone pentru monitorizarea și rezervarea de locuri de parcare.

“Pentru functionarea aplicatiei in cauza, intitulată UPPARK, au fost montați 960 de senzori în parcările publice din oraș. Cu ajutorul acesteia, persoanele interesate pot vedea online locurile libere în zona de interes și pot achita online tariful aferent. Mai mult, odată ales un loc, șoferul este dirijat prin intermediul aplicației la acel loc. Dacă între timp acesta este ocupat, atunci șoferul este ghidat către cel mai apropiat loc”, anunta edilul.

Senzorii de parcare au fost instalați în următoarele parcări publice: strada Anastasie Panu (55 senzori), strada Armeană (21), strada Costache Negri (46), Casa de Cultură a Studenţilor (40), strada Golia (94), Hala Centrală (137), bulevardul Independenţei (42), parcarea de la Biserica „Cuvioasa Parascheva” (Mitocul Maicilor) (38), Moldova (38), piaţa Nicolina (58), Primărie (61), Policlinica „Sf. Spiridon” (48), bulevardul Primăverii (75), bulevardul Socola (98), Teatrul Național „Vasile Alecsandri” (57) şi cinematograful „Victoria” (52).

Incercarea stangace  de a alinia Iasul la unele orase civilizate in care aceste sisteme s-au implementat in urma cu cativa ani, a fost un fiasco, multi dintre soferi intampinand mari probleme  in accesarea acestei “revolutionare” aplicatii.

E de tota rusinea aplicatia asta, am stat mult si bine sa configurez aplicatia respectiva, nu te lasa sa faci cont e plina de buguri, si pe lângă asta cu ce ma încântă ca sunt 2-3 strazi mai prin centru cu parcari cu plata…..restul orașului? Cand stai in Galata la liniște si vii la servici unde ai parcare gratuită e super tare nu? Pune un aparat ca in autobuz să-ți dea bilet in parcare si gata…degeaba o ardeți cu parul în vânt. Ca si administratie ne situam la ani lumina fata de standardele la care pretindeți ca suntem. Spor la facut praf si in online că pe strazi stim ca este deja”, sustine ieseanul Ciuta Ionut.

Marius GAVRILESCU

1 COMMENT

  1. E ca si vrajeala ca hai sa nu mai poluam , sa scapam de rable poluatoare, dar Primaria nu are nici o solutie ca sa motiveze lumea sa schimbe rabla cu o electrica. Cei care platesc acum 100 sau 200 sau 300 ron/luna pt un loc de parcare la domiciliu va plati la fel si daca isi ia masina electrica pt caPrimaria nu are reduceri sau gratuitati pt masini electrice. Chirica o da pe dupa cires cu poluarea dar nu face nimic, e pus doar sa castige din locurile inchiriate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here