Kitsch porcesc la Casa Patrata din Iasi! “Nasul” Popa si-a tras coronita din scaieti la intrarea in instituția Consiliului Județean.

0
59

În fotografia alăturată, se poate vedea, la propriu, cum arată intrarea oficială în instituția Consiliului Județean. Decorațiunile sunt de la sărbătorile de iarnă, cu brazi uscați, o instalație de pom care nu mai funcționează, o arcadă din material artificial în care este proptită instalația nefuncțională. Tot aici, intrarea este străjuită de două steaguri publicitare de tip „lacrimă” folosite îndeosebi de retail-eri sau de campanii care promovează în general promoții sau deschideri de evenimente. Sunt lacrimile mandatului lui Maricel Popa! Tot aici degradarea scărilor, a intrării oficiale, sunt reprezentative pentru dezastrul în care a ajuns județul Iași sub conducerea lui Maricel Popa.

Nu se poate invoca pandemia de COVID-19, de vreme ce aceste decorațiuni sunt de la sărbătorile de iarnă. Este simptomatic pentru imaginea pierzaniei și a jafului de neînchipuit în care a fost adus cel mai mare județ al României.

Pe această intrare se presupune că vin zi de zi sute de oameni, autorități oficiale, primari, demnitari, înalți oaspeți sau simpli cetățeni. Ei văd cu proprii lor ochi, încă de la intrare, cei-i așteaptă: delăsare, neimplicare, corupție, dezinteres, incompetență, lipsă de orizont.

De cinci ani județul Iași este condus neîntrerupt de PSD, iar de aproape patru ani de PSD-istul Maricel Popa. Județul cu cel mai mare număr de locuitori din țară (care va atinge un milion de locuitori în următorii ani conform previziunilor) a devenit sub conducerea lui Maricel Popa unul dintre cele mai irelevante din țară.

Niciun domeniu nu a fost ajutat să se dezvolte, niciun domeniu nu a fost lăsat să-și îndeplinească misiunea. Doar 10Km de drumuri județene din rețeaua de peste 1000 kM (Iașul fiind județul din România cu cea mai mare rețea de drumuri județene din țară) au fost realizate, cele mai multe amânate sau, mai nou, li s-a tăiat finanțarea, așa cum este cel care urma să deservească locuitorii din comuna Românești. Master planul pentru drumuri județene este un desen care nu se mai termină niciodată, o planșă cu minciuni pe care Maricel Popa le-a spus atât de mult și de amestecat, încât nici primarii PSD nu mai cred o iotă din această mare păcăleală pentru județ și locuitorii săi.

Sistemul de asistență socială a fost abandonat, centrele județene arată ca după război, în vreme ce aceeași PSD-iști care domină DGCSAPC și centrele instituționalizate fac provizii personale pentru vremurile grele în care vor fi în opoziție.

Cele șase spitalele ieșene de sub CJ se descurcă cum pot, pentru că dintre județele afectate de COVID-19, la Iași nu s-a auzit de niciun avion sau mare transport de materiale de protecție sau dezinfectanți care să fie achiziționat de CJ.

Habarnistul și propagandistul megaloman din fruntea CJ Iași a decis să sacrifice tot bugetul Consiliului Județean pentru un spital modular care va sosi după ce epidemia va fi trecut. Se va ajunge ca acest OZN să nu funcționeze nicio zi!

Un asemenea lider defazat nu a avut Iașul în toată existența sa. Aeroportul și dezvoltarea sa au fost complet abandonate de PSD și Maricel Popa, iar acele câteva proiecte urnite (cum ar fi reabilitarea spitalului de pediatrie „Sf Maria”) au fost lansate fie sub mandatul liberalilor la CJ, sau sunt opera opera funcționarilor din aparatul CJ, umiliți și hăituiți zilnic de Maricel Popa. Centrul Expozițional Moldova, Parcul Agroindustrial, ambele cvasi-abandonate, sunt doar două exemple a strategiei falimentare a PSD la Consiliul Județean. În continuare, Iașul este singurul mare județ din România care nu are niciun parc industrial sub autoritatea CJ. Cel care a falimentat zeci de companii și a prăbușit mai bine de zece procese de privatizare a reușit să țină în subdezvoltare și mediul antreprenorial din județ. Instituțiile de cultură ieșene de sub autoritatea Consiliului Județean sunt cu pas în groapă și urmează fie să-și închidă porțile, fie să disponibilizeze salariații după ce președintele Consiliului Județean a decis că ei nu valorează nimic și trebuie să plece acasă. Niciun alt președinte de Consiliu Județean din țară nu a mai încercat să facă o asemenea mișelie! Primarii din județ sunt, indiferent de culoarea politică, exasperați de Maricel Popa. Mulți dintre aceștia nu vor mai candida din partea PSD pentru că au văzut cum i-a tratat Maricel Popa, profund dezinteresat de problemele lor, preocupat de ciubucuri și de combinații sau răfuieli politice.  Imaginea intrării în Consiliu Județean arată cei patru ani pierduți sub Maricel Popa, cel mai slab lider la județului Iași din ultimii 30 de ani”, sustine Alexandru Muraru, prim-vicepreședintele PNL Iași. (M.G.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here