La o doua luni de la dezastru, Consiliul Judetean cere sprijin de urgentă de la Guvern pentru a stabiliza versantul de la Voinesti

0
59

O luna de zile i-a trebuit primarului din Voinesti pentru a sesiza autoritatile judetene, si tot pe atat i-a luat presedintelui Maricel Popa ca sa faca demersuri la nivelul Guvernului pentru o interventie de urgenta in cazul alunecarilor de teren din comuna ieseana. In acest sens se va apela la fondurile special destinate calamităților.

Președintele Consiliului Județean, Maricel Popa, împreună cu prefectul județului, Marian Șerbescu au decis de comun acord cu conducerea Direcției de Aministrare a Drumurilor și Podurilor Iași (DJADPI) și reprezentanții autorităților locale din comuna Voinești să apeleze la Guvern pentru alocarea fondurilor necesare consolidării versantului în regim de urgență.

Am fost astăzi împreună cu domnul prefect pentru a inspecta zona și am constatat că terenul se surpă în continuare existând riscul întreruperii circulației. Sperăm ca în maxim o săptămână să înceapă lucrările de consolidare la porțiunea surpată din DJ 248A. Vom transmite documentația necesară către Guvern pentru a primi fonduri de urgență special destinate calamităților deoarece este necesară consolidarea versantului” a declarat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean.

Reamintim că o porțiune din drumul DJ 248A, la ieșirea din comuna Voinești spre Țibana s-a surpat în urmă cu aproximativ 3 săptămâni. DJADP a luat imediat măsurile necesare pentru semnalizarea zonei și asigurarea circulației pe ambele sensuri.

Plenul Consiliului Judetean a aprobat în ultima ședință suma de 1.2 milioane lei pentru refacerea carosabilului.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here