La Iasi, alianta murdară Blăjut – Bodea continuă campania mizerabilă pe bani publici

0
62

Organizatia Municipala a PSD Iasi sustine ca faptul ca alianta imorala dintre dintre candidatii Viorel Blăjut si Marius Bodea continuă si amplifică una dintre cele mai mizerabile campanii electorale din istoria alegerilor locale a Iasului. În cursul serii de sâmbătă, în ziua marelui Hram al Sfinților Împărați Constantin și Elena, niște indivizi au început să distribuie în cartierele Iașului mii de broșuri cu poze contrafăcute și afirmații mincinoase la adresa echipei PSD și a candidatului partidului la funcția de primar al municipiului Iași, Mihai Chirica.

“În plan politic, noi credem că o campanie electorală trebuie să fie o competiție între persoane, competențe și, mai ales, proiecte pentru comunitate, nu un concurs de injurii și atacuri fără fundament.

Din perspectivă electorală, campania binomului Blăjuț – Bodea demonstrează disperarea acestor candidați, panica lor fiind alimentată și de ultimul sondaj difuzat de Digi 24 și preluat de toată mass-media locală, sondaj care arată că Mihai Chirica are o intenție de vot de aproape trei ori mai mare decât următorul competitor.

Din punct de vedere moral, credem că este profund reprobabil ca, într-un oraș universitar și cultural ca Iașul, să mizezi pe minciuni și calomnii în loc să prezinți proiecte, soluții și echipe. Gestul tandemului Blăjuț – Bodea este cu atât mai dezgustător cu cât broșurile au început să fie distribuite într-o zi de mare sărbătoare religioasă și chiar de Noaptea Muzeelor, când ieșenii fie își sărbătoreau prietenii și rudele, fie se bucurau de monumentele orașului nostru. Această manieră banditească de a face campanie este încă o dovadă nu doar a lipsei de proiecte, ci și a lipsei totale de bun simț a candidaților Blăjuț și Bodea și, până la urmă, a lipsei de respect a acestora față de ieșenii cărora le cer votul.

Nu în cele din urmă, campania duoului Blăjuț – Bodea încalcă în mod flagrant cadrul legal foarte strict al acestor alegeri locale. Pe piața locală, costul unei broșuri precum cele distribuite de oamenii lui Blăjuț și Bodea este evaluat la 0,5 lei. La un calcul simplu, tirajul declarat de PNL Iași ar avea un cost de circa 50.000 de lei. Or, potrivit Autorității Electorale Permanente, costurile cu toate tipăriturile electorale utilizate de un candidat la funcția de primar al unui municipiu de talia Iașului nu pot depăși 26.250 lei, adică 50% din totalul bugetului de campanie, ca să nu mai punem la socoteală și cheltuielile de distribuție.

Și mai grav este că, potrivit legii, la finalul campaniei, PNL Iași va depune deconturi pentru recuperarea sumelor cheltuite cu aceste materiale, cu alte cuvinte liberalii fac o campanie murdară pe bani publici, inclusiv ai ieșenilor”, sustin reprezentantii OMPSD Iasi, intr-un comunicat de presa.

După 14 ani de administrație publică, timp în care am discutat cu zeci de mii de persoane, știu că ieșenii fac diferența dintre minciună și adevăr, dintre proiecte pentru viitorul orașului nostru și atacuri la persoană, dintre competență și cancan. Din păcate, campania electorală a scos la iveală impostura unora dintre contracandidații mei, lipsa lor de proiecte și, îmi pare rău să o spun, chiar de bun simț. Spre deosebire de aceștia, eu și echipa mea vom continua să facem o campanie curată, pozitivă, să discutăm cu ieșenii despre proiecte și despre cum putem face astfel încât Iașul nostru să se schimbe în continuare în bine!”, a declarat candidatul PSD la funcția de primar al municipiului Iași, Mihai Chirica.

Echipele PSD au strâns deja multe dintre fițuicile lăsate de oamenii lui Blăjuț și Bodea prin scările de bloc, pe preșuri și pe trepte, și au făcut poze și filmări cu distribuitorii, iar toate aceste dovezi vor fi puse la dispoziția Poliției. Pe lângă plângerea penală, Organizația Municipală Iași a PSD va sesiza Biroul Electoral Municipal și Autoritatea Electorală Permanentă și va cere instituțiilor statului să verifice cu celeritate legalitatea distribuirii broșurilor calomnioase și să ia de urgență măsurile prevăzute de lege.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here