La Palas ancoreaza „Arca lui Gutenberg”, targul de carte si arte frumoase

0
63

Cinci zile dedicate cărților, muzicii și artelor frumoase încep în ansamblul Palas, acolo unde se instalează Târgul „Arca lui Gutenberg”, organizat de Librăriile Sedcom Libris.

De miercuri până duminică inclusiv, în perioada 3 – 7 octombrie 2018, la parterul Atriumului Palas Mall ancorează „Arca lui Gutenberg”. Cea de-a patra ediție a târgului de cărți și arte frumoase reunește peste 80 de edituri, companii de difuzare de carte românească și străină, furnizori de papetărie, galerii de artă, instituții culturale etc.

Timp de cinci zile, iubitorii de lectură de toate vârstele vor avea prilejul de a răsfoi titlurile momentului și de a-și îmbogăți biblioteca personală cu apariții editoriale din domenii variate, care acoperă absolut toate preferințele în materie de beletristică și dezvoltare a cunoștințelor. Fiecare zi a târgului va fi una tematică, astfel: „Cărți din pupa!”, „Primul raft din bibliotecă”, „Frumusețea lumii stă în imagini şi cărți”, „Lumea ar fi un loc mai bun dacă am citi mai mult” şi „Ocolul lumii în cinci zile prin poveştile din cărți”.

Târgul este completat cu un program cultural care include lansări de carte, dar și numeroase momente artistice de muzică și teatru. Ediția din acest an beneficiază și de prezența unor invitați speciali, care vor susține conferințe. Joi, 4 octombrie, de la ora 18.00, scriitorul și psihiatrul Ion Vianu va vorbi pe tema „Post omul și psihiatria”. Vineri, de la aceeași oră, criticul și istoricul literar Alex Ștefănescu ne va spune „Cine mai are nevoie azi de lectură?”, iar sâmbătă, eseistul, istoric al artei, publicistul și filosoful Andrei Cornea va prezenta publicului „Era ignoranței”. Sâmbătă, de la ora 13.00, vor fi decernate diplomele „Arca lui Gutenberg”, pentru direcții editoriale de prestigiu.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here