La Seara Valorilor se vor acorda 4 titluri de Cetatean de Onoare

0
56

Astăzi, 11 octombrie, Consiliul Local Iași a aprobat propunerile primarului Mihai Chirica privind acordarea titlului de Cetățean de Onoare în cadrul Serii Valorilor pentru 4 personalități: istoricul Neagu Djuvara, chirurgul Grigore Tinică, arhitectul canadian de origine ieșeană Dan S. Hanganu și Excelența Sa Tamar Samash, ambasadorul Israelului în România.
Neagu Djuvara, istoric, diplomat, filozof, jurnalist și romancier român a trecut recent pragul a o sută de ani de viață încărcați de înțelepciune, dăruire, har, dar și pasiune contestatară și verb de temut. S-a născut într-o familie aristocrată de origine aromână, așezată în țările române la sfârșitul secolului al XVIII-lea, care a dat mulți oameni politici, diplomați și universitari de prestigiu. Neagu Djuvara și-a făcut studiile la Paris, licențiat în litere la Sorbona (istorie, 1937) și doctor în drept (Paris, 1940).
Doctorul Grigore Tinică este fondatorul Clinicii de Chirurgie Vasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare „George I.M. Georgescu” din Iaşi, doctor în ştiinţe medicale, profesor universitar de chirurgie cardiovasculară la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” din Iaşi, profesor asociat al Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, Chişinău, Republica Moldova, distinguished professor al Carolinas Heart Institute and Heineman Medical Research, NC, USA şi membru titular al Academiei de Ştiinţe Medicale a Republicii Moldova.
Arhitectul Dan Hanganu. Născut la Iași în 1939, arhitectul Dan Hanganu deține peste 50 de premii de excelență și numeroase distincții, incluzând Ordinul Canadei și Medalia de Aur acordată în 2008 de către Institutul Regal de Arhitectură din Canada (RAIC) pentru întreaga carieră.
Tamar Samash, ambasadorul Israelului in Romania.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here