La Sodomeni, treaba merge pe dos. Locuitorii din Pascani au fost alimentati ani de zile cu apa potabila… printr-o teava de gaz

0
62

În scopul înlocuirii unei vane de linie defectă, necorespunzătoare din punct de vedere tehnic, care determină ca presiunea apei pentru căminul de bătrâni din strada Moldovei să fie scăzută, joi 10 noiembrie 2016, în intervalul orar estimat 9.00 – 13.00, furnizarea apei potabile va fi întreruptă către utilizatorii din Zona Deal a municipiului Paşcani, în cartierele Sodomeni, Boşteni şi Aerodrom. „În momentul verificării motivului pentru care apa potabilă ajunge cu presiune scăzută la căminul de bătrâni din strada Moldovei, am constatat un fapt surprinzător: vana care s-a defectat nu este o vană pentru distribuţia apei, este o vană folosită în mod normal la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale, ceea ce ne-a făcut să ne întrebăm cum de a putut ea ajunge acolo. Din păcate, constatăm aproape la fiecare intervenţie în reţeaua de apă din municipiul Paşcani astfel de situaţii anormale, greu explicabile, ceea ce arată modul total neprofesionist în care reţelele de apă au fost administrate până de curând”, au declarat oficialii companiei de apa canal a judetului Iasi.

Conducerea ApaVital Iasi mai sustine ca la nivelul municipiului Paşcani, reţelele de apă au fost nejudicios construite, neexistând suficiente vane care să permită izolarea avariilor la zone limitate, astfel că, atunci când apar astfel de disfuncţionalităţi, ApaVital se află în neplăcuta situaţie de a întrerupe furnizarea apei către zone extinse din oraş.

Aceste probleme vor dispărea după ce ApaVital va implementa lucrările de investiţii programate atât prin Programul Operaţional Investiţii Majore, finanţat cu fonduri externe, cât şi prin investiţii realizate din fonduri proprii”, au promis oficialii ApaVital. În vederea evitării eventualelor efecte negative cauzate de lipsa apei, ApaVital Iaşi recomandă utilizatorilor afectaţi să-şi creeze rezerve de apă potabilă pentru perioada de întrerupere. Pentru informaţii suplimentare sau alte sesizări, utilizatorii pot suna la numărul de telefon 0232.969.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 2 = 3