„Lacul lebedelor” revine la Opera Iasi după succesele din Italia

0
97

Publicul ieșean va putea urmări în această săptămână un spectacol al Operei Naționale Române din Iași care a avut, recent, ecouri puternice în Italia. Este vorba de „Lacul lebedelor”, de Piotr Ilici Ceaikovski, care este programat joi, cu începere de la ora 18:30, în Sala Mare.
E pentru prima dată când balerinii ieșeni prezintă spectacolul amintit după turneul pe care l-au întreprins între 23 decembrie 2022 și 8 ianuarie 2023 în 15 teatre cunoscute italiene. Conform coordonatorului artistic al Corpului de Balet al Operei Iași, Cristina Todi, reprezentațiile susținute de teatrul liric ieșean în orașe precum Florența, Verona sau Milano au avut un mare succes.
Săptămâna viitoare, Opera Națională Română din Iași are programate alte două evenimente: „Muzică de film și musical în recital”, pe 14 februarie, de la ora 18:30, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” din Iași și spectacolul de balet pentru copii „Zâna păpușilor”, de Josef Bayer, pe 18 februarie, de la ora 11:00, la Ateneul Național din Iași.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here