Lansare de carte: „Despre cultura de ieri și românii de azi. Convorbiri cu academicianul Răzvan Theodorescu”

0
59

Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi și Editura RAO organizează joi, 8 iunie, ora 17.00, în Sala Voievozilor de la Palatul Culturii, evenimentul de lansare a volumului „Despre cultura de ieri și românii de azi. Convorbiri cu academicianul Răzvan Theodorescu”, de Narcis Dorin Ion.

Lansarea va avea loc în prezența autorului, istoricul Narcis Dorin Ion, și a actorului principal al cărții, academician Răzvan Theodorescu. Prezintă: academician Victor Spinei – vicepreședinte al Academiei Române, academician Bogdan Simionescu – vicepreședinte al Academiei Române, dr. Lăcrămioara Stratulat – manager al Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi și Ovidiu Enculescu, director al Editurii RAO.

Volumul „Despre cultura de ieri și românii de azi” cuprinde o serie de convorbiri cu academicianul Răzvan Theodorescu, care au avut loc pe parcursul anului 2015 la Academia Română, constituind o adevărată biografie sub forma interviului liber. În același timp, „Despre cultura de ieri și românii de azi” este, în cuvintele autorului, o mărturie despre istoria, cultura și civilizația românilor, venită din partea unuia dintre cei mai subtili și rafinați istorici ai ultimei jumătăți de veac.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here