Lansarea volumului „Din clasa, acasa. Ghid de identitate culturală românească”

0
56

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Editura Palatul Culturii și  Academia Română – Filiala Iași – Institutul de Filologie Română „A. Philippide” anunță organizarea evenimentului de lansare a volumului „DIN CLASĂ, ACASĂ. Ghid de identitate culturală românească”, în data de 14 noiembrie 2020, ora 13.00, la Palatul Culturii, în spațiul Muzeului Etnografic al Moldovei, în cadrul expoziției „Treceri”.

Evenimentul va fi transmis live pe facebook, pentru o adresabilitate cât mai mare, inclusiv peste hotare, ținând cont că Ghidul s-a născut din necesitatea de a răspunde exigenței educatorilor români din străinătate de a arăta copiilor „normalitatea” migrației, concomitentă cu „firescul” românității din diaspora. Vor lua cuvântul coordonatorul volumului, Alexandru-L. Cohal, Ioana Repciuc, Adina Hulubaș, Dan-Gabriel Sîmbotin, Florin-Teodor Olariu, Veronica Olariu.

Spațiul pentru această lansare de carte nu a fost ales întâmplător, expoziția „Treceri” fiind organizată de Muzeul Etnografic al Moldovei și Institutul de Filologie „A. Philippide” ca parte a proiectului „Migrație și identitate în spațiul cultural românesc”, în contextul căruia a fost publicat și volumul „DIN CLASĂ, ACASĂ. Ghid de identitate culturală românească”. Proiectul este coordonat de Acad. Victor Spinei și finanțat de Ministerul Cercetării și Inovării din România, CCCDI-UEFISCDI. Mai multe detalii despre acest proiect se găsesc la adresa https://miro.acadiasi.ro

Vă așteptăm online, sâmbătă, 14 noiembrie 2020, la ora 13.00, pe https://www.facebook.com/PalatulCulturiiIasi

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

91 − = 85