“Lectia de prim ajutor”, organizată în Iasi. Curs gratuit de prim ajutor pentru ieseni

0
52

Asociatia MaiMultVerde si NN Asigurări de Viată în parteneriat cu SMURD organizează un curs gratuit de prim ajutor pentru publicul larg în Iasi, ca parte a programului “Lecția de prim ajutor”. 40 de ieșeni interesați să învețe tehnici de prim ajutor în situații de urgență sunt așteptați miercuri, 11 noiembrie, de la ora 16.30 în sala de conferințe de la Universitatea ”Petre Andrei” din Str. Dimitrie Mangeron nr. 49, et. 1 (clădireaa de pe Splaiul Bahluiului).

Programul “Lecția de prim ajutor” extinde astfel cursurile gratuite susținute de instructori SMURD la nivel național. Până acum au fost organizate cursuri de prim ajutor în Constanța și Sibiu, iar până la finalul anului 2015 vor mai fi organizate în Cluj-Napoca și Timișoara. În fiecare oraș, 40 de persoane sunt așteptate să participe la aceste cursuri în cadrul cărora vor afla informațiii despre suportul vital de bază și alte măsuri care pot fi luate în situații de urgență medicală de către persoane fără o pregătire medicală de specialitate și vor exersa practic manevrele alături de instructorul SMURD. Cursul este realizat cu sprijinul Universității ”Petre Andrei”.

Înscrierea participanților se face online pe site-ul programului, www.lectiadeprimajutor.ro, participarea fiind gratuită. Până acum peste 1.100 de persoane au participat la cursurile organizate prin programul “Lecția de prim ajutor” în toată țara. Programul a fost lansat în anul 2011 cu scopul de a facilita accesul publicului larg fără pregătire medicală la informații esențiale despre acordarea primului ajutor în situații de urgență.

Programul “Lecția de prim ajutor” este dezvoltat de Asociaţia MaiMultVerde şi NN Asigurări de Viaţă în parteneriat cu SMURD și include o serie de instrumente utile, precum platforma online www.lectiadeprimajutor.ro, aplicaţii pentru telefoane mobile și tablete disponibile în App Store și Google Play (http://lectiadeprimajutor.ro/aplicatii-pentru-android-si-iphone/) şi cursuri gratuite de prim ajutor, care îi pot ghida pe cei interesați în aflarea informațiilor de bază de acordarea primului ajutor. Totodată, ca parte a programului au fost dezvoltate lecții video (http://lectiadeprimajutor.ro/lectii-video/) și o serie de animații disponibile pe canalul YouTube al programului – Trusa de prim ajutor, Improvizația de prim ajutor, Procedura de apelare 112, Defibrilatorul și Siguranța salvatorului. Peste 1,5 milioane de persoane au interacționat până acum cu instrumentele oferite prin programul “Lecția de prim ajutor”.

Pentru mai multe informaţii:

Anamaria Bogdan, Director de comunicare Asociaţia MaiMultVerde: tel. 0755.224.816, email: anamaria.bogdan@maimultverde.ro

Elena Neicu, Corporate Communication Specialist NN Asigurări de Viață, tel.: 0754.034.558, email: elena.neicu@nn.ro

Partenerii programului:

Asociaţia MaiMultVerde

Asociaţia MaiMultVerde (www.maimultverde.ro) este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi de protecţie a mediului, care are misiunea de a construi o nouă cultură a voluntariatului pentru mediu în România. În primii şase ani de activitate, 2008 – 2014, MaiMultVerde a lucrat cu 21.000 de voluntari, a plantat peste 740.000 de puieţi, a strâns 325 de tone de deşeuri, a deschis primul sistem de bike-sharing din Bucureşti, Oradea şi Timişoara, Cicloteque, a derulat mai multe campanii naţionale de informare şi educaţie şi a organizat prima gală de strângere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde în primii şase ani a ajuns la 4.170.000 de euro. Fondurile au fost obţinute din sponsorizări oferite de marile companii din România şi din finanţări europene nerambursabile.

NN Asigurări de Viaţă

NN Asigurări de Viaţă (www.nn.ro) este prima companie internaţională de asigurări de viaţă care a intrat pe piaţa din România, în ianuarie 1997. Prin activitatea și inițiativele sale, NN ajută oamenii să creeze premisele unui viitor mai bun pentru ei și familiile lor, contribuind totodată la dezvoltarea sustenabilă a societății. Din 2011, NN se implică în programe care oferă ajutor și “Şanse la viaţă” persoanelor aflate în dificultate. Alături de “Lecția de prim ajutor”, NN susține și proiectul “Aleargă pentru Inima Copiilor”, sprijinind funcționarea secției de cardiochirurgie pediatrică a Spitalului de Copii Marie Curie din București.

SMURD

În septembrie 1990, sub egida Clinicii de Anestezie Terapie Intensivă, a început experimentarea unui sistem de urgenţă ce funcţionează şi în alte ţări europene. Acesta avea la bază transferul unui echipaj medical spitalicesc, împreună cu dotarea necesară, la locul unde se găsea pacientul aflat în stare critică, în vederea acordării unei asistenţe medicale de urgenţă calificată. Echipajul era condus de un medic pregătit în domeniul anesteziei şi terapiei intensive şi în domeniul medicinei de urgenţă. În această fază de început, noul serviciu, numit SMUR sau Serviciul Mobil de Urgenţă şi Reanimare, avea în dotare o singură maşină echipată pentru intervenţie rapidă, fără posibilitatea de a transporta pacientul, acesta urmând să fie transferat la cea mai apropiată unitate medicală cu o autosanitară a Serviciului de Ambulanţă. După 21 de ani de existenţă, SMURD este un serviciu public ce se pune permanent în slujba vieţii cetăţeanului român. Serviciul activează în aproape toate judeţele ţării, având în dotare logistică de ultimă generaţie şi fiind deservit de paramedici, asistenţi şi medici pregătiţi pentru a interveni în orice situaţie în vederea salvării vieţilor celor aflaţi în situaţii critice sau dificile din punct de vedere medical.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 1 = 7