Liber in restaurantele, cinematografele si salile de spectacole din Iasi! Vezi ce masuri au fost dispuse de CLSU la final de an

0
65

Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Iași a luat noi masuri de prevenire a răspândirii pandemiei de COVID-19,  în condițiile stării de alertă instituite la nivel național și ale evoluției situației sanitare în municipiu, coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile raportate la 1.000 de locuitori, calculat de către Direcția de Sănătate Publică, coborând în ultimele zile sub nivelul de 3 la mie.

Masurile vor intra in vigoare incepând cu ora 0.00 a zilei de 31 decembrie 2020. Astfel, se va permite activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și / sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului / numărului de locuri, în intervalul orar 6.00 – 23.00, în conformitate cu prevederile legale referitoare la măsurile care pot fi luate în condițiile unei incidențe mai mari de 1,5 și mai mică sau egală cu 3 la mia de locuitori.

Se permite activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, în intervalul orar 6.00 – 23.00, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului / numărului de locuri, în conformitate cu prevederile legale referitoare la măsurile care pot fi luate în condițiile unei incidențe mai mari de 1,5 și mai mică sau egală cu 3 la mia de locuitori.

Se permite activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 10.00 – 21.00, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului / numărului de locuri, în conformitate cu prevederile legale referitoare la măsurile care pot fi luate în condițiile unei incidențe mai mari de 1,5 și mai mică sau egală cu 3 la mia de locuitori.

Se permit activitățile în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și / sau concerte, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului / numărului de locuri, în conformitate cu prevederile legale referitoare la măsurile care pot fi luate în condițiile unei incidențe mai mari de 1,5 și mai mică sau egală cu 3 la mia de locuitori. Prevederile H.G. nr. 1065/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 decembrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 se aplică în mod corespunzător inclusiv în perioada Sărbătorilor de Iarnă, fără derogări sau suspendări ale aplicării restricțiilor.

În conformitate cu prevederile H.G. nr. 1.065 / 2020, anexa 3, art. 1, pct. 2 se interzice desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și / sau deschise, publice și / sau private.

Se aprobă repartizarea materialelor de informare privind campania de vaccinare împotriva infectării cu virusul SARS Co-V2, conform anexei.

Activitatea din piețele agroalimentare continuă după programul afișat de către administrația piețelor, în toate spațiile de vânzare (interioare / exterioare), cu păstrarea tuturor măsurilor de protecție sanitară stabilite anterior (obligativitatea purtării măștii de protecție atât de către comercianți, cât și de către clienți, purtarea mănușilor de protecție de către comercianți, protejarea mărfii cu folie transparentă, respectarea circuitelor de deplasare pentru clienți, controlul temperaturii, asigurarea materialelor dezinfectante etc.).

Începând cu data de 31 decembrie 2020, ora 0.00, orice alte dispoziții ale Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Iași care sunt contrare prezentei hotărâri își încetează aplicabilitatea.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here