Liberalii ieseni au luat de la gura saracilor tichetele pentru sange

0
65

Tichete de masă pentru încă 1.000 de donatori de sânge din Iasi au ajuns pe mana liberalilor ieseni. Pe data de  29 noiembrie, la doua zile de la anuntul primariei PNL, zeci de liberali din TNL au spart usile Centrului de Transfuzii pentru aceste tichete. Peste 20 de liberali ieșeni au mers la Centrul de Transfuzie Iași pentru a dona sânge, contra acestor bonuri.

Reamintim faptul ca municipalitatea ieșeană a extins programul de sprijinire și încurajare a persoanelor care donează sânge și plasmă, actiune extrem de necesara în contextul pandemiei de COVID-19.

Întrucât interesul ieșenilor de a dona în special sânge a rămas în continuare ridicat, iar fondurile disponibile sunt suficiente, primarul Mihai Chirica a decis achiziționarea a încă 7.000 de tichete de masă, în valoare totală de 140.000 de lei, astfel încât încă 1.000 de donatori să beneficieze de această facilitate.

Tichetele de masă și facilitățile bănești se acordă în baza prevederilor Hotărârii de Consiliu Local nr. 313 / 17 august 2020, inițiată de către primarul Mihai Chirica și în virtutea căreia fiecare donare efectivă de sânge este recompensată cu șapte tichete de masă în valoare de câte 20 de lei, iar fiecare donator de plasmă primește o facilitate financiară de 500 de lei.

Până în prezent, din totalul de 500.000 de lei alocat acestui program prin Hotărârea de Consiliu Local menționată au fost utilizați 202.320 de lei.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here