Liberalii: “Sunt scurgeri de bani de la Primarie catre Fundatie”. Mihai Chirica: “Daca le lipseste o diploma, o sa le-o tiparesc eu”

0
65

Liberalii din Podu Ros au cerut, intr-o conferinta de presa, demisia primarului interimar, Mihai Chirica, precum si un audit extern la Fundatia “Iasi, capitala culturala europeana”, dupa esecul inregistrat in urma cu cateva zile cand, Iasul a fost sters de pe harta oraselor candidate la titlul de capitala europeana a culturii.

Liberalii ar trebui să vadă ce şi-au asumat din acest proiect. Acu trei ani de zile trebuiau să fie alături de acest proiect, nu acum şase luni de zile când am reuşit să-l restructurăm, să adunăm o echipă care să muncească pentru cultura ieşeană. Ei au de făcut multe lucruri în interiorul formaţiunii politice. Stând aşa, de pe margine, şi bătând din palme la eşecul pe care ai ar trebui să şi-l asume, nu noi, e uşor. Noi am încercat să facem tot ce posibil, politic şi administrativ. Nu putem spune că Iaşul nu este capitală culturală în continuare. Tot proiectul politic va fi continuat în ceea ce priveşte susţinerea culturii şi tot proiectul administrativ. Prin urmare, noi ne continuăm drumul iar dacă le lipseşte o diplomă, o să o tipăresc şi o să le-o transmit, dar nu cred că ea, cultura, s-a născut astăzi şi Iaşul devine oraş cultural în acest moment. Iaşul este oraş cultural şi va continua să fie, indiferent ce va spune unul sau altul din punct de vedere politic”, a spus Mihai Chirica, primarul interimar al Iasului.

În ce priveşte plângerea penală pe care liberalii vor să o facă pentru aşa-zise “scurgeri de fonduri de la Primărie către Fundaţie”, Chirica a fost şi mai tranşant.

Nu ştiu ce înseamnă scurgerile alea. Ei poate au informaţii mai multe, poate au fost şi implicaţi… Pot să depună ce vor. Nu asta este problema noastră acum” a mai spus Mihai Chirica.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here