Liceele din Iasi, puse pe tava lui Tudorel Toader. Zeci de sali de curs si terenuri, date cu titlu gratuit dinastiei de la UAIC

0
264

Consiliul Local Iasi urmeaza sa transfere cu titlu gratuit catre Universitatea  AI. I. Cuza  lasi –  Facultatea  de Filosofie  si Stiinte  Social  Politice, 12 sali de curs aflate in Corpul B al Colegiului National. Referatul de aprobare a acestei cedari in folosinta gratuita a fost intocmit de Directia  Evidenta  Patrimoniu, prin Gabriel Teodorescu, la solicitarea UAIC Iasi.

Este cu atat mai imorala aceasta solicitare a UAIC cu cat recent, universitatea condusa de rectorul Tudorel Toader a inaugurat un liceu propiu al UAIC, pe un teren de 4 hectare pus la dispozitie de Primaria Iasi, creandu-se astfel cateva zeci de posturi pentru neamurile celor din UAIC. Totodata, un corp de cladire al UAIC, care ar fi trebuit sa fie reabilitata inca de acum 2 ani, prin intermediul unui proiect in valoare de de 17 milioane de lei, cu o suprafata de 1806.27 mp, respectiv cu 13 săli de curs și seminar, 1 amfiteatru, 5 spații de birouri pentru cadrele didactice, se afla in imposibilitatea de a fi folosit pentru activitati didactice din cauza unor tergiversari a dotarii acestei cladiri.

Pentru folosinta celor 12 sali de curs, UAIC  are  obligatia,   pe  perioada desfasurarii   activitatii, sa achite  lunar  cota  parte  ce ii revine  din facturile  la utilitati  emise   de  Colegiul   National   lasi,  pentru   utilitatile  aferente   spatiilor   puse  la  dispozitie FFSSP  (energie  electrica,  apa, caldura). Nimic mai mult, tinaind cont de faptul ca UAIC este o unitate de invatamant superior care functioneaza in baza unor taxe de scolarizare destul de piperate.

Reamintim faptul ca UAIC, prin conducerea sa,  a mai solicitat recent sa I se puna la dispozitie, tot cu titlu gratuit,  un alt corp de cladire in incinta Colegiului Pedagogic, o unitate e invatamant aflata in colaps din cauza administratiei Chirica. In timp ce elevii acestui colegiu sunt nevoiti sa sustina orele de curs in cladiri mizerabile, la periferia orasului, improprii pentru educatie in conditii optime, UAIC  primeste pe ochi frumosi sali de curs in centrul Iasului.

Radu SEICARU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here