Liceul economic de turism din Iași, pepiniera de golani si infractori. Vecinii liceului ” II prindem la scările de bloc si le facem capatul”

0
79

Pensionari agresați, locatari injurati, petarde aruncate in scările de bloc, mizerie de nedescris la intrarile in blocuri.. Cam acesta este tabloul general de inceput de an scolar, creat de scursurile umane câte frecventează Liceul Economic de Turism din Iași. O stare de nesiguranță si de poluare fonica s. a insinuat inca din prima zi de scoala, antecedentele fiind create din anii precedenti, fara ca ISJ, Politia Locala sau conducerea scolii sa intreprinda vreo masura. Locatarii din zona sunt revoltati, pe buna dreptate, si ameninta cu masuri extreme in cazul in care factorii responsabili vor continua sa doarma pe-o ureche
Anul scolar in Iași nu a inceput sub cele mai bune auspicii. Găștile de golani cu cas la gura care sunt inscrisi la Liceul Economic de Turism din zona Alexandru au iscat deja primele scandaluri si conflicte cu locatarii din zona. Pentru aceștia, inceperea unui an scolar a debutat cu o dezlănțuire golaneasca. Proprietarii de apartamente din zona acuza faptul ca se proliferează, nici mai mult nici mai puțin, decât o stare infracțională de fapt prin prezenta cohortelor de haimanale in jurul blocurilor din zona.
Incepand cu orele 7 dimineata, grupuri de mucosi din astia se protapesc in fata scarilor de bloc si incep sa zbiere, sa injure si, mai nou, sa agreseze locatarii. Un batran din scara i-a rugat in aceasta dimineata sa fie mai civilizati in atitudine si au sarit pe el, mai sa-l bata. La alta scara au sunat la interfon si cand li s-a deschis usa au aruncat cu petarde in scara, un alt locatar a fost jignit si amenintat. Practic, prin prezenta constanta in fata scarilor de bloc a acestor infractori in devenire, se instituie o stare generala de disconfort si nesiguranta. Am fost in cateva randuri la conducerea scolii, am chemat de cateva ori si politia, dar nu s-a facut nimic in sensul de a indeparta aceste grupuri si a ni se restabili linistea in zona”, a spus Pavel Miclea, unul dintre locatarii din zona.

La randul lor, reporterii AgoraPress au luat legatura cu responsabilii din cadrul ISJ care, desi cunosc fenomenul, s-au declarat din nou surprinsi, si au dat asigurari ca vor comunica situatia catre conducerea scolii si catre Politia Locala, pe linia parteneriatului pe care il au, pentru ca pandarii acestei institutii sa isi extinda arealul de patrulare, asta in cazul in care isi fac datoria de a asigura perimetrul, cum nu a fost cazul in aceasta prima zi de scoala.
Fata de atitudinea oarecum concilianta a unora dintre vecinii din zona, sunt si ieseni care au ajuns la capatul rabdarilor si ameninta cu corectii fizice.
Ne-am saturat sa ne ducem copiii la gradinita sau la scoala si sa trecem printre aceste grupuri de spurcaciuni care injura. Sunt si cate 10 cateodata in fata scarilor, nici nu poti sa treci de ei. Fara masti, cu tigari si cafele in bot, stau ca la bar si isi urla de pule si coaie pana li se usuca saliva in gat. Daca papagalii astia de la Locala nu isi fac treaba, cat si putoarea aia de directoare (n.r. Iuliana Tugui (foto) directoarea Liceului Tehnologic Economic de Turism Iasi), o sa avem grija sa le planga ma-sa de mila la unii dintre borfasii astia minori. Astia ar trebui sa mearga la bulau, nu la liceu”, a spus Gelu Farcas, un alt vecin din zona.
Ramane de vazut daca exista vreo urma de responsabilitate din partea bugetarilor platiti sa se ocupe de aceste haimanele, sau conflictul existent va degenera.
Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 5 = 2