Licitatie pentru proiectele de modernizare a soselei Bucium şi drumului spre Aeroport

0
67

Astăzi, 9 septembrie, a avut loc deschiderea ofertelor în cadrul licitației pentru proiectarea lucrărilor de modernizare la două străzi deosebit de importante: șoseaua Bucium şi drumul spre Aeroport. Licitația a atras nu mai puțin de 12 oferte, din partea următoarelor companii: 3B Construction Project SRL, Bomaco SRL, Conproiect Aky SRL, Geo Myke SRL, Hentza Business SRL, Mabas SRL, Pod Proiect SRL, Romasco Concept SRL, Nordic Vision SRL, Submit SRL, Simpa Consult SRL și Total Business Land SRL.

Prevederea bugetară a licitaţiei este de 590.000 lei, fără TVA, durata contractului fiind de șase luni de la semnarea contractului.

Şoseaua Bucium face parte din traseul drumului național DN 24 pe raza Municipiului Iaşi. Traseul studiat porneşte de la limita intravilanului (intersecţie cu aleea Domenii) până la intersecţia cu bd. Poitiers. Şoseaua Bucium, propusă pentru modernizare, este stradă de categoria a II-a, colectoare, cu patru benzi de circulaţie, preluând fluxurile de trafic din zona rezidenţială şi de pe drumul naţional DN 24, dirijându-le apoi spre zona centrală a oraşului sau spre ieşirea din Municipiul Iaşi. Șoseaua Bucium continuă de la ieşirea din localitate cu un sector de drum naţional modernizat în 2018, aflat în administrarea Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor (DRDP) Iaşi şi având caracter exclusiv de drum naţional. Până în prezent, pe șoseaua Bucium au fost executate lucrări la reţelele edilitare în carosabil şi reparaţii curente. Porţiunea din Şoseaua Bucium propusă spre modernizare este de circa 3.200 de metri.

Drumul spre Aeroport  (DJ 282 I) are caracter de drum în afara localităţii, fără trotuare şi fără sistem de canalizare. Traseul studiat porneşte de la intersecţia cu șoseaua Ciric și continuă până la Aeroportul Internaţional Iaşi, având o lungime de circa 1.700 de metri şi lăţimea medie de 6 metri. Este mărginit de acostamente din pământ şi de şanţuri pereate. La exteriorul curbelor este prevăzut parapet din beton, iar drumul este prevăzut cu iluminat stradal.

În ședinţa Consiliului Judeţean din 23 aprilie aleşii judeţeni au aprobat transmiterea drumului DJ 282I din domeniul public al Judeţului Iaşi şi administrarea DRDP Iaşi în domeniul public al Municipiului Iaşi şi administrarea Consiliului Local Iaşi. În cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local din 24 aprilie, la aprobarea formei finale a bugetului local al municipiului Iaşi, aleșii locali au decis și alocarea unei sume necesare lucrărilor de modernizare a drumului de acces către Aeroport.

Marius GAVRILESCU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here