Lider al Americii, batjocorit de niște nulități politice din Iasi. Portavocea pesedistului lui Popa o cataloghează pe Kamala Harris drept “nulitate americană”

0
59

Consilierul județean PSD, Mircea Manolache, a publicat pe Facebook un mesaj în care preia temele propagandei ruse legat de războiul din Ucraina și în care acuză autoritățile din România că sunt „slugile” Occidentului și o numește pe Kamala Harris „nulitate americană”.
Şi iată de ce vine Kamala la Bucureşti. Maximul pe care SUA l-a obţinut de la Polonia a fost OK-ul în ceea ce priveşte donarea MIG-urilor către SUA în schimbul dotării armatei Ucrainei cu F-16. Şi asta, reţineţi, se face gratis! Acum SUA are nişte MIG-uri pentru care trebuie să găsească transportator spre Ucraina. Polonezii au ieşit singuri din joc, iar nemţii au refuzat să primească acele avioane pe teritoriul lor. Astfel încât, venirea Kamalei Harris se face pentru a ordona autorităţilor române să preia transferul MIG-urilor către Ucraina. Dacă servanţii noştri vor accepta, totul ar echivala cu o sinucidere pentru noi. Oficial devenim parte a conflictului, iar Rusia poate considera că România i-a declarat război.
Ceea ce mi se pare extrem de îngrijorător este că SUA chiar îşi doresc începerea unui conflict major cu Rusia. Asta nu de ieri de azi, ci încă de la momentul loviturii de stat a „Revoluţiei Portocalii”. Nu-mi dau seama dacă este strict vorba de o încercare disperată de a se menţine în continuare numărul 1 mondial, dacă e o comandă a complexului militar american, sau – în virtutea ultimelor informaţii- dacă e vorba de „dosarul biologic” pe care ruşii îl aduc în faţă. Sau poate că avem de-a face cu un mix al tuturor acestor posibile cauze. Certitudinea pe care-o am este că, la ora actuală, SUA caută să pornească un război de proporţii. Iar asta e cea mai proastă veste pe care v-o dau. Un asemenea război va înghiţi cu rapiditate o mulţime de vieţi nevinovate. E ceva tragic.
De asemenea, teama mea este că nulitatea americană va găsi la Bucureşti nişte slugi care nu vor fi capabile să refuze ordinul venit de la Washington. Iar asta e tragic pentru că, dacă se va petrece, va însemna că o mână de trădători ne bagă cu forţa într-un război care nu-i al nostru. Suntem din nou într-o cumpănă a istoriei şi, din nou, sub vremi. Iată-ne continuându-ne istoria nefastă. Iar n-avem conducători, în timp ce românii sunt din nou cuprinşi de orbul găinii, scrie Dan Diaconu pe blogul său
”, a scris Manolache pe Facebook.
Consilierul județean PSD și-a șters, între timp, postarea de pe rețeaua socială.
La PSD Iasi se joaca Popa Prostu!
PSD Iași a precizat că se dezice de postarea lui Manolache, nu inainte de a aduce cateva motive puerile in apararea acestui golan (n.r. pentru Manolache- potrivit dex, “golan” inseamna “om care bate toată ziua drumurile fără să facă nimic util”. Redactia nu a folosit acest termen in acceptiunea cu care este obisnuit Manolache in viata de zi cu zi). Unul dintre motivele invocate initial a facut referire la faptul ca nu Manolache a scris acea postare pe pagina sa personala de Facebook, ci un consilier al acestuia. Replica PSD demonstrează ca Manolache nici macar nu este in stare sa isi scrie o postare, darmite sa aiba putere de reprezentare pentru soarta judetului, din pozitia de consilier judetean.
Mai mult, Maricel Popa, presedintele PSD Iasi, minte cu nerusinare in pozitia luata fata de acest incident, afirmand ca postarea nu a fost distribuita pe pagina de Facebook a lui Mircea Manolache, ci pe grupurile interne de watsapp ale PSD, fapt cu atat mai grav. Din considerente ce tin de anumite sponsorizari facute de Manolache, Popa a decis sa bage partidul la inaintare pentru a-l scoate basma curata pe acest traseisit politic, proaspat intrat in PSD din Partidul Verde.
Spațiul public a fost „invadat” ieri după-amiază de o serie de mesaje cu privire la vizita vicepreședintelui Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris. O astfel de situație s-a creat la Iași, în cadrul unor grupuri politice interne de whatsapp. Din cauza unei neînțelegeri și a unor „colegi binevoitori”, informații din cadrul acestor grupuri interne au ajuns trunchiat în spațiul public generând o serie de reacții la adresa social-democraților ieșeni.
Este regretabil că s-a ajuns aici. Lucrurile au escaladat într-o manieră forțată, ajutată de rivalii noștri politici locali. Fac un apel la decență! Peneliștii ieșeni sunt ultimii care ar trebui să vorbească despre alții, atât timp cât în curtea lor liderii administrativi sunt certați cu legea, având calitatea de inculpați în mai multe dosare penale, care afectează grav imaginea Iașului.
Cu toate acestea, în ceea ce ne privește pe noi, pe social-democrați, toți, fără nicio excepție, regretăm acțiunile militare care se produc în Ucraina. Am oferit sprijinul nostru total persoanelor care fug din calea războiului. Am organizat și vom mai organiza acțiuni umanitare. Am criticat public acțiunile totalitariste ale Rusiei și am reiterat susținerea față de valorile europene și principiile nord-atlantice.
Din păcate, ieri după-amiază, un mesaj preluat dintr-o sursă media pe grupurile politice interne de whatsapp, pentru informare și pentru a evita propagarea fake-news-urilor a fost greșit înțeles de unul dintre colegii mei. Lucrurile au fost corectate relativ repede, dar expunerea publică fusese deja realizată.
Sunt convins că vom regăsi toți echilibrul și înțelepciunea, inclusiv opoziția politică de la Iași, în care să înțelegem că în lume se petrec fapte mult mai grave și mai dramatice decât o simplă distribuire a unui mesaj informativ pe un grup intern de partid. Să ne ajute Dumnezeu să nu ne umplem de ridicol, stimați peneliști ieșeni
!” a declarat senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iași.
Se cere demiterea lui Manolache din funcția de consilier
PNL respinge jignirile abjecte și gratuite aduse de consilierul județean PSD Iași Mircea Manolache, vicepreședintelui SUA Kamala Harris. De altfel, consilierul județean Mircea Manolache este cunoscut pentru conduita ofensatoare pe care o manifestă constant față de sexul opus, însă afirmațiile sunt cu atât mai grave, în contextul actual.
Mircea Manolache o cataloghează pe Kamala Harris drept “nulitate americană”, afirmând că vizita Kamalei Harris în România este de menire să implice țara noastră într-un război cu Rusia, o afirmație falsă și neinspirată.
“Nu vom colabora cu PSD Iași atât timp cât acest partid promovează aleși județeni cu asemenea poziții publice și care încurajează propaganda rusă, cu girul lui Maricel Popa, stiut fiind faptul că Mircea Manolache acționează ca o portavoce a acestuia. Pe această cale, solicităm demisia lui Mircea Manolache din poziția de consilier județean pentru afirmațiile iresponsabile care prejudiciază insituția pe care o reprezintă ca persoană publica”, este pozitia liberalilor.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

35 + = 37