Lingaii lui Nichita au respins propunerea infiintarii unei comisii de analiza a activitatii Politiei Locale

0
71

Consilierii locali PSD au respins propunerea de infiintare comisiei care urma sa analizeze activitatea Politiei Locale. In schimb, ei au aprobat… un punct de vedere, acesta vizand discutarea situatiei in comisia de ordine publica, care nu s-a mai intrunit de foarte mult timp.

Liberalii, cei care au venit cu aceasta propunere, spun ca Politia Locala s-a decredibilizat in urma scandalului recent.

Exista astazi, si trebuie sa recunoastem cu totii, in urbe o neincredere in aceasta institutie denumita Politia Locala, ea fiind decredibilizata poate de-a lungul timpului, dar accentuat in ultima perioada, si cred ca o astfel de solutie poate fi un prim pas pentru a da startul unui proces de recredibilizare”, a spus liderul grupului consilierilor locali PNL, Marius Danga.

In ceea ce-i priveste pe consilierii PSD, acestia au refuzat infiintarea unei astfel de comisii, argumentele fiind de-a dreptul puerile.

Aici se vorbeste de prezenta unor experti pentru lamurirea unor aspecte verificate, iar comisia poate dispune efectuarea de expertize. Ar trebui identificata si sursa acestor cheltuieli”, a spus consilierul PSD Daniel Matasaru.

Aceasta comisie trebuie sa-si desfasoare activitatea pe baza unui regulament pentru ca ea la sfarsit va trage o concluzie care va ramane scrisa si concluziile rezultate din analiza comisiei vor trebui puse in aplicare”, a spus deputatul PSD Constantin Axinia.

Eu sunt total impotriva acestui mod de a gandi activitatea Consiliului Local si voi vota impotriva acestui proiect de hotarare”, a spus consilierul local PSD Catalin Bulgariu.

M-as referi o secunda la un aspect tehnic legat de termenul de expertiza. Expertizele sunt niste acte care sunt elaborate la cererea unor institutii bine definite prin lege organelor de cercetare si urmarire. Deci cred ca si aici mai trebuie discutat pentru ca nu suntem o institutie care sa fie abilitata sa solicite expertize”, a spus consilierul local PSD Calin Scripcaru.

Reamintim faptul ca pe 30 aprilie, procurorii DNA Bucuresti au facut perchezitii la Politia Locala, iar seful institutiei, Liviu Hliboceanu, cat si un subaltern, Stefan Avirvarei, la ultimul gasindu-se si dorguri, au fost pusi sub control judiciar, ei fiind cercetati pentru abuz in serviciu. Procurorii spun ca cei doi au urmarit diverse persoane, fiind pusi de primarul Gheorghe Nichita.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here