Lista centrelor sociale inchise in mandatul lui Costel Alexe, seful CJ care se lauda cu modernizarea sistemului de protecție socială din județul Iași!

0
155

„Acest personaj lipsit de orice scrupule a vorbit ieri despre marile realizări ale administrației peneliste de la Consiliul Județean (CJ) pentru copiii și bătrânii instituționalizați din Iași.
Sunt două lucruri pe care vreau să le punctez:
1. Centrul de plasament „Ion Holban” nu mai are licență de funcționare.
Costel Alexe trebuie să iasă la „tablă” și să explice prin ce mecanisme administrative s-au derulat și se derulează finanțările începând cu data de 4 iulie 2023, moment în care instituția s-a plasat în afara legilor administrative din România.
2. În disperarea de care dă dovadă, Costel Alexe crede că mai poate minți oamenii așa cum a făcut și în 2020. Se înșeală amarnic!
Iată cum stau lucrurile în realitate!
În mandatul social-democrat de la Consiliul Județean au fost închise:
– Centrul de plasament „Veniamin Costache” din Iași;
– Centrul de plasament „Sfâtul Spiridon” din Tg. Frumos.
Astfel, pentru mai bine de 200 de copii au fost îmbunătățite semnificativ condițiile de trai și au fost crescute șansele de integrare socială, aceștia fiind mutați în căsuțe moderne de tip familial.
Primul Centru de zi („Echilibru”) destinat copiilor cu nevoi speciale a fost deschis în mandatul social-democrat de la Consiliul Județean Iași. De serviciile centrului beneficiază deja 25 de copii sub 7 ani, din care cinci de etnie romă. Valoarea totală a proiectului s-a ridicat la 357.560 de euro, 20.000 reprezentând cofinanţarea asigurată de CJ.
Tot în perioada 2016-2020 am început derularea a 4 proiecte, cu o valoare totală de 31 milioane de lei (6,6 milioane lei cofinanțarea CJ Iași) care vizează închiderea:
– Centrului de servicii sociale „Bucium”;
– Centrului rezidențial „C.A. Rosetti” din Iași;
– Centrului „Sf. Stelian” din Pașcani;
– Centrului rezidențial „Bogdana” din Bogdănești (comuna Horlești).
De asemenea, tot în mandatul social-democrat de la Consiliul Județean am demarat planurile de închidere și a altor centre de tip rezidențial, printre care se numără ”Sf. Nectarie” din Galata, ”Sf. Andrei”, ”Sf. Nicolae” şi ”Mihail Sadoveanu”, ultimele două din municipiul Pașcani. Pentru toate acestea există acum proiecte în lucru.
Costel Alexe a avut ocazia ca timp de 3 ani să mai închidă o parte din aceste centre. Din păcate, inculpatul de la CJ s-a preocupat doar de înmulțirea averii familiei, a camarilei politice și nu a mai avut timp să empatizeze cu acești copii, pentru care soarta nu a fost una foarte darnică.
Nici măcar demisia întregii conduceri a Consiliului Județean Iași nu mai poate salva Iașul de la stagnarea la care a fost supus în ultimii ani de gașca penelistă!” – senatorul ieșean Maricel Popa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here