Lista regulilor pentru bagajele de mână în 2024 pentru Ryanair, Wizz Air și alte companii de zbor

0
56

Pentru a călători fara neplaceri, asigurați-vă că respectați toate regulile înainte de a ajunge la aeroport, inclusiv cele care țin de bagaje. Mai jos, regulile pentru bagaje din 2024 pentru mai multe companii aeriene.
Ryanair
Toate tipurile de tarife pentru pasageri Ryanair includ o geantă personală mică, care trebuie să încapă sub scaunul din fața dvs. Exemplele includ rucsacuri care au 40 cm pe 25 cm sau genți de transport care au 40 cm pe 20 cm.
Priority & 2 Cabin Bags oferă clienților beneficiul de a se îmbarca în avion la Priority și de a lua cu ei la bord o geantă personală mică (40x20x25cm) și o geantă de 10 kg (55x40x20cm). Acest lucru va însemna că nu va trebui să așteptați bagajul la terminalul de la destinație. Dacă locurile la Priority s-au epuizat, puteți cumpăra geanta lor de 10 kg. 
Wizz Air
Dacă intenționați să zburați cu Wizz Air anul acesta, atunci ar trebui să verificați regulile privind bagajele înainte de a călători pentru a nu avea probleme. Ca și alte companii aeriene low cost, pasagerii sunt foarte restricționați cu privire la ceea ce pot lua în cabină gratuit, scrie The Sun.
Iată tot ce trebuie să știi despre regulile de bagaje ale Wizz Air: Pasagerii Wizz Air pot lua gratuit în avion doar o geantă de mână mică. Geanta nu trebuie să depășească 10 kg și să nu depășească 40 cm x 30 cm x 20 cm. Aceasta nu include roțile sau mânerele, dar acestea nu trebuie să adauge mai mult de 5 cm la geantă.
De asemenea, trebuie să se potrivească sub scaunul din față, așa că este probabil să fie o geantă pentru laptop sau un rucsac mic. Pentru a lua o geantă mai mare decât aceasta, va trebui să plătiți suplimentar pentru o geantă de 55 cm x 40 cm x 23 cm, care, de asemenea, nu cântărește mai mult de 10 kg. Costul acesteia se modifică în funcție de destinație și sezon. Bagajele care cântăresc mai puțin de 10 kg pornesc de la 5 euro în sezonul de jos, ajungând până la 71,50 euro în sezonul de vârf. Cu toate acestea, pasagerii Wizz Priority pot lua acest bagaj de mână mare în cabină gratuit. 
Easyjet
Toată lumea poate aduce gratuit o geantă de mână mică de persoană la bord în avioanele easyJet. Poate avea o dimensiune maximă de 45 x 36 x 20 cm (inclusiv orice mânere sau roți) și trebuie să se potrivească sub scaunul din fața dvs. Ar trebui să fie suficient pentru a aduce toate lucrurile esențiale pentru călătoria dvs. sau pentru o călătorie scurtă. Geanta dvs. poate cântări până la 15 kg, dar vă rugăm să o puteți ridica și să o transportați singur.
Dacă doriți să aduceți și o geantă mare la bord (max. 56 x 45 x 25 cm, inclusiv eventualele mânere sau roți), aveți opțiunile:
să selectați un scaun în față sau cu spațiu suplimentar pentru picioare sau
NOU: să rezervați o geantă mare de mână pentru zborul dumneavoastră
Dacă sunteți deținător de card easyJet Plus sau client care a rezervat un tarif FLEXI, puteți aduce la bord și o geantă mare de mână (în plus față de bagajul de mână mic) ca parte a beneficiilor de membru sau de tarif.
Jet2
Puteți transporta la bord un bagaj de mână gratuit, cu condiția ca acesta să nu cântărească mai mult de 10 kg și să nu depășească 56 cm x 45 cm x 25 cm, inclusiv roțile și mânerele. Dacă bagajul de mână cântărește mai mult sau este mai mare decât acesta, va trebui să fie înregistrat în cala aeronavei și este posibil să trebuiască să plătiți o taxă suplimentară.
De asemenea, puteți aduce la bord un mic obiect personal (cum ar fi o geantă de mână, o geantă de laptop sau o achiziție de la aeroport), atâta timp cât este plasat sub scaunul din fața dvs. Vă rugăm să rețineți că nu puteți bea alcool achiziționat de la aeroport (sau în prealabil) în timpul zborului.
Un purtător de cuvânt al Jet2 a declarat: „Toate bagajele de mână sunt transportate în cabină la discreția noastră și ne rezervăm dreptul de a-l pune în magazia aeronavei din motive operaționale sau de capacitate. Dacă acesta este cazul, trebuie să vă asigurați că eliminați toate articolele de valoareâ (inclusiv documente de călătorie, bani, medicamente, chei, baterii de rezervă cu litiu, precum și orice obiecte electronice care conțin baterii cu litiu) și să le luați cu dvs. în cabină.” 
TUI
Dimensiunea bagajului va varia în funcție de tipul de vacanță pe care îl rezervați cu TUI. Pentru pachete de vacanță, puteți lua un bagaj de mână de persoană (excluzând sugarii) cu o greutate de până la 10 kg și cu dimensiuni maxime de 55x40x20cm pe un zbor TUI Airways.
Trebuie să vă puteți ridica singur bagajul de mână în compartimentele de depozitare deasupra capului. Puteți aduce o husă Trunki ca bagaj de mână, atâta timp cât cântărește cel mult 10 kg. Pe lângă bagajul de mână, puteți aduce și un mic obiect personal, lucruri precum laptopuri, genți de mână sau o servietă și acesta trebuie să fie suficient de mic pentru a fi depozitat sub scaun.
În timp ce pentru rezervări de zboruri regulate, regulile sunt puțin diferite. Puteți transporta gratuit un bagaj de mână de până la 10 kg. Dimensiunile maxime ale bagajului de mână pot fi de 55x40x20cm și trebuie să puteți ridica singur bagajul de mână în compartimentele de depozitare deasupra capului. Pe lângă bagajul de mână, puteți aduce și un mic obiect personal, lucruri precum laptopuri, genți de mână sau o servietă, iar acesta trebuie să fie suficient de mic pentru a fi depozitat sub scaun.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

30 − = 28