Locatarii blocului Z6, multumiti de contorizarea pe orizontală. ”Ştii exact cât ai consumat”

0
70

Oamenii din blocurile unde Veolia a implementat sistemul de contorizare individuală suportând toate costurile investitiției (casa scării, coloanele comune, contorul individual, instalaţia din apartament, etc) s-au declarat satisfăcuți de alegerea făcută. Chiar dacă nu au intrat încă în posesia facturilor pentru a face o comparație cu ceea ce plăteau înainte și cu ce au de plătit după scoaterea instalației de apă caldă și căldură pe casa scării, oamenii susțin că cel puțin din punctul de vedere al transparenței costurilor de întreținere nu mai sunt probleme. ”Înainte erau discuții cu sumele rezultate, mai ales că pe scara noastră sunt și posesori de centrale termice. Acum au contorul la ușă, știi exact câte gigacalorii ai consumat. În plus, cine nu plătește poate fi deconectat fără ca ceilalți să mai sufere din cauza lor”, spune Neculai Gârbea, președintele asociației din care face parte blocul Z6 de pe Str. Decebal 4A, imobil unde s-a trecut la contorizare individuala din rețeaua primară, cu modul de scară de bloc, module de apartament și contoare individuale.
Acesta mai susține că un alt avantaj îl constituie faptul că proprietarii îşi reglează singuri temperatura din locuinţă, în fiecare cameră, în funcţie de cât doresc. ”Evident, este un alt avantaj pentru că înainte nu exista această posibilitate. Nu am intrat încă în posesia facturilor, însă sunt sigur că acestea vor fi mai mici în comparație cu cât plăteam înainte”, mai spune Neculai Gârbea.
Avantaje multiple
Folosind distribuția orizontală se realizează o descentralizare, o individualizare a sistemului de alimentare cu energie termică la nivel de condominiu și de apartament, cu efecte benefice privind facturarea exactă a consumului individual înregistrat și posibilitatea reglajului individual. Printre alte avantaje se mai pot aminti asigurarea în permanență a unei temperaturi optime a apei calde de consum la nivelul apartamentului (conducta de recirculare prevăzută în paralel cu cea de apă caldă până la ultimul etaj elimină fenomenul de răcire a apei calde în instalațiile interioare ale blocului din cauza lipsei de consum sau a izolării necorespunzătoare) și înlocuirea totală a instalațiilor interioare de apă caldă și căldură, care datează de 30 – 40 de ani, de la construirea blocurilor; având instalații noi de energie termică în bloc, locatarii se vor putea bucura în totalitate de calitatea și continuitatea serviciilor furnizate de operator. În plus, este eliminată necesitatea verificărilor instalațiilor comune de apă caldă și căldură din apartamente atunci când nu se permite accesul.

* * *
Alături de blocul Z6 de pe Str. Decebal 4A, un alt bloc unde s-a făcut contorizare individuală, dar de data aceasta din rețeaua secundară, este blocul T6 de pe Str. Strapungere Silvestru.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here