Locotenentul interlopului Rodideal, adus cu mascatii din Franta. Raketul era cautat pentru o răfuială interlopă

0
68

Dumitru Chetreanu, raketul basarabean care a vrut sa îl ucidă pe cămătarul Tiberiu Cristodorescu, a fost prins în Franța. Chetreanu a adus muniție de război la Iași pentru a arunca în aer, la comanda lui Vasile Rodideal, mașina lui Cristodorescu.

Intr-un comunicat de presa emis azi de IJP Iasi se specifica faptul ca un bărbat urmărit internațional de autoritățile române pentru asociere la o grupare de criminalitate organizată, deținere fără drept de muniție destinată armelor militare și instigare neurmată de executare la săvârșirea infracțiunii de omor calificat, a fost preluat din Franța de polițiștii din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și adus în țară, pentru executarea unei pedepse de 14 ani de închisoare.

În cursul zilei de 27 iulie a.c., polițiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române au preluat sub escortă, din Franța, un bărbat, de 45 de ani, cetățean român urmărit internațional.

Față de cel în cauză, Tribunalul București a dispus, în anul 2008, condamnarea la 14 ani de închisoare pentru asociere la o grupare de criminalitate organizată, deținere fără drept de muniție destinată armelor militare și instigare neurmată de executare la săvârșirea infracțiunii de omor calificat, sentință rămasă definitivă în anul 2013.

De asemenea, pe numele celui în cauză, autoritățile române au emis, în anul 2011, un mandat european de arestare.

În fapt, instanța de judecată a reținut în sarcina acestuia că, în cursul anului 2005, împreună cu un alt complice, a constituit o grupare organizată, ce a avut drept scop comiterea unor infracțiuni de omor calificat, în cadrul grupării fiecare membru având un rol prestabilit.

Totodată, cel în cauză ar fi deținut fără drept 48 de cartușe de calibrul 5,45 mm, ar fi căutat și încercat să determine persoane din Republica Moldova și Ucraina să săvârșească acțiuni violente ce ar fi avut drept rezultat uciderea unei alte persoane.

În baza cooperării dintre Poliţia Română şi autorităţile din Franța, bărbatul urmărit a fost depistat, reținut și ulterior arestat de către autoritățile franceze, fiind demarate procedurile în vederea predării.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here