Locuri de munca pentru fostii detinuti, in industria hoteliera si servicii

0
59

În data de 14.11.2019 AJOFM Iaşi în parteneriat cu Penitenciarul Iaşi a organizat  Bursa Locurilor de Muncă pentru persoanele private de libertate, în cadrul Programului de pregătire pentru liberare (PROLIB).

Evenimentul face parte din  seria de acţiuni desfăşurate de AJOFM Iaşi ce vizează reintegrarea pe piaţa muncii a persoanelor din grupurile cele mai vulnerabile.

Bursa locurilor de muncă s-a desfăşurat la Centrul de Formare Profesională propriu al AJOFM Iaşi cu persoanele condamnate repartizate la regim deschis care urmează să fie puse în libertate, în vederea premiselor pentru acordarea asistenţei post-detenţie.

La bursă au participat 7 persoane private de libertate şi 3 agenti economici, care activează în domenii de activitate hoteluri/restaurante, industrie şi servicii-service auto. Au fost oferite 17 locuri de muncă în meserii cum ar fi muncitor necalificat în industria jucăriilor, ospătar, ajutor ospătar, lucrător bucătarie, pizzar, bucătar, vopsitor auto, tinichigiu auto, preparator vopsitorie auto.

Organizarea unei astfel de acţiuni este determinată de faptul că societatea manifestă o anumită reticenţă în a credita ideea că o persoana care a executat pedepse privative de libertate  poate fi reeducată şi resocializată. Programele şi activităţile socio-educative precum şi cele de reintegrare desfăşurate în Penitenciar nu au finalitatea dorită dacă participanţii la viaţa civilă nu încurajează şi sprijină reintegrarea acestor persoane în societate, astfel încât să se limiteze riscul de excluziune socială precum şi posibilitatea ca faptele care au atras starea de detenţie să se repete”, a declarat Gabriela Vasilache, director executiv AJOFM Iasi.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 5 = 2