Lotul „Veranda” scapa de control judiciar. Mihai Chirica acuza că dosarul este „construit pe zvonuri”

0
102

Primarul Iașului, Mihai Chirica, scapă de măsura controlului judiciar sub care a fost plasat pe 15 decembrie pentru o perioadă de 60 de zile, într-un dosar în care este cercetat alături de alte zece persoane și care se referă la eliberarea unor autorizaţii pentru executarea unor lucrări de construcţii. Decizia luată joi de magistraţii Curţii de Apel din Iaşi este definitivă.
Hotărârea a fost luată joi de judecătorii Curţii de Apel din Iaşi, care au admis plângerile edilului din Iaşi şi a celorlalte persoane împotriva cărora procurorii DIICOT au instituit în urmă cu două săptămâni măsura preventivă a controlului judiciar, relatează News.ro.
Măsura controlului judiciar a fost ridicată şi în cazul celorlalţi angajaţi ai primăriei ieşene, dar şi în cazul omului de afaceri Cristin Zămosteanu.BDecizia luată joi de magistraţii Curţii de Apel din Iaşi este definitivă.
Mihai Chirica a declarat după aflarea deciziei că ”este optimist faţă de perspectiva statului de drept, dar este extrem de dezamăgit de felul în care funcţionează unele instituţii ale statului român”.
Oare câţi primari din ţara noastră nu au dosare penale construite pe zvonuri şi lipsă de înţelegere a actului administrativ, aşa cum e cazul meu?! Oare este vreun primar în ţara noastră care să nu aibă dosare penale? Dar, pe de altă parte, câţi primari au avut parte de un asemenea „circ” cu 56 de procurori, poliţişti şi mascaţi?! Şi cine repară tot deficitul de imagine creat Iaşului, Primăriei şi mie personal? De ce este nevoie de un asemenea exerciţiu? Cred că România mai are câţiva paşi importanţi pentru a clădi un sistem de justiţie respectat de statele democratice ale lumii, în care vinovaţii să plătească, iar actul de justiţie să respecte Constituţia ţării, drepturile omului, fără ingerinţa unor elemente subiective şi fără politică”, a declarat Mihai Chirica.
Chirica a fost pus sub control judiciar în urmă cu două săptămâni pentru 60 de zile de procurorii DIICOT, după ce a fost audiat timp de câteva într-un dosar care se referă la eliberarea unor autorizaţii pentru executarea unor lucrări de construcţii.
Poliţiştii şi procurorii DIICOT Iaşi au făcut, miercuri 14 decembrie, 24 de percheziţii la locuinţele şi imobilele deţinute de mai multe persoane, dar şi la sediile unor instituţii publice, într-un dosar de abuz în serviciu, uzurparea funcţiei, spălare de bani şi fals. Acţiunile au vizat autorizarea executării unor lucrări de construcţii, pentru care suspecţii s-ar fi folosit de conexiunile cu funcţionari din administraţia publică locală. Primarul Mihai Chirica a fost ridicat, în urma percheziţiilor pe care procurorii DIICOT le-au făcut în Primăria ieşeană.(M.G.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here