LOVITURA DE STAT in Turcia. Armata a deschis focul asupra populatiei

0
68

Soldaţii trag asupra mulţimii la Istanbul, înregistrându-se răniţi, relatează AFP, în contextul în care situaţia este foarte confuză în Turcia după ce o facţiune a armatei a anunţat că a preluat puterea.

UPDATE Premierul turc a anunțat că cei responsabili pentru tentativa de lovitură de stat vor plăti cel mai mare preț. Acesta a precizat că va folosi forța militară împotriva celor care organizează lovitura de stat. Premierul specifică că această încercare de lovitură de stat este organizată de o parte a armatei.

UPDATE Sky News anunță că armata a preluat controlul țării.

UPDATE Yldirim spune că este vorba despre o lovitură de stat împotriva guvernului.

UPDATE Un grup din cadrul armatei Turciei a încercat să răstoarne guvernul, iar forțele de securitate au fost chemate să facă „ceea ce este necesar”, a anunțat vineri seara premierul Binali Yildirim.

„Sunt niște oameni care în mod ilegal desfășoară o acțiune în afara ierarhiei”, a declarat Yildirim la televiziunea privată NTV.

„Guvernul ales de popor rămâne în funcție. Acest guvern va pleca numai când oamenii vor spune asta”, a adăugat șeful executivului.

UPDAT  Premierul spune că armata a încercat o lovitură de stat. Tancurile sunt în apropiere de aeroportul Ataturk. ”Tenyativ e comisă de o grupare din armată. Cei responsabili pentru tentativa de lovitură de stat vor plăti cel mai scump preț.”, a spus premierul. Se pare că nu se știe nimic despre președintele Erdogan și familia sa.

„Ar fi greşit să numim ce se întâmplă o lovitură de stat, dar sunt tentative din partea armatei. Este o încercare ilegală de a obţine puterea. Turcia nu va permite niciodată cuiva să întrerupa democraţia, iar cei care fac asta vor plăti cel mai mare preţ”, a spus premierul Yldirim.

UPDATE Televiziunea de stat din Turcia a fost închisă, iar rețelele de socializare sunt blocate.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here