Lovitură dură pentru Patriarhie. Guvernul Cioloş NU mai dă bani la biserici. Vezi reactia dura a nesatulului de la carma BOR

0
66

Guvernul condus de Dacian Cioloş a decis să reducă la zero bugetul pentru biserici în 2016. După ce anul acesta, Patriarhia a primit peste 177 de milioane de lei pentru construcţia Catedralei Mântuirii Neamului, în proiecţia pentru 2016 a guvernului Cioloş bugetul SGG pentru Culte a fost tăiat total. Decizia Guvernului vine ca urmare a unei discuţii avute săptămâna trecută de premierul Cioloş cu Patriarhul Daniel.

Potrivit proiectului de buget de pe site-ul Ministerului de Finanţe, banii care ar fi trebuit să fie alocaţi pentru construcţia sau modernizarea lăcaşurilor de cult au fost tăiaţi.

Au rămas valabile în continuare doar sumele pentru salariile personalului clerical din cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte. În schimb, Executivul a decis să nu mai acorde finanţări pentru modernizarea lăcaşurilor de cult, după ce execuţia preliminară pe 2015 a conţinut 177 de milioane de lei, iar în 2014 au fost 148 de milioane lei.

La randul sau, Patriarhul Daniel a transmis un mesaj dur Guvernului Cioloş. Patriarhul Daniel este de acord ca veniturile bisericii ortodoxe să fie impozitate şi ca statul să nu mai suporte salariile preoţilor, însă pune condiţii dure: vrea ca toate proprietăţile confiscate de stat să fie date înapoi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here