Lucrări și restricții de circulație pe Splai Bahlui – Mal Drept

0
69

Luni și marți, 14 și, respectiv, 15 august, va fi turnat stratul de uzură pe mai multe tronsoane de drum incluse în proiectul de modernizare a Splai Bahlui – Mal Drept, iar aceste lucrări vor genera o serie de restricții de circulație. Astfel, luni, 14 august, și marți, 15 august, între orele 7.00 și 22.00, echipele Conest S.A. vor lucra pe Splai Bahlui – Mal Drept, pe tronsonul dintre Podu Roș și intersecția cu bd. Primăverii.

Luni, 14 august, între orele 7.00 și 14.00, circulația auto va fi deviată pe bd. Țuțora, pe sensul de mers spre Podu Roș. De asemenea, luni, 14 august, între orele 13.00 și 22.00, dar și marți, 15 august, între orele 6.00 și 15.00, constructorul va lucra pe Splai Bahlui – Mal Drept, pe tronsonul dintre bd. Tudor Vladimirescu și intersecția cu bd. Primăverii, pe sensul dinspre complexul studențesc spre Podu Roș. În perioadele menționate traficul auto va fi deviat pe bd. Tudor Vladimirescu – Calea Chișinăului.

Deciziile privind restricționarea / închiderea circulației în zonă vor fi luate de către Poliția Municipiului Iași – Biroul Rutier și Poliția Locală, cu sprijinul constructorului. În timpul lucrărilor pe tronsonul de drum menționat va fi asigurat accesul mașinilor de intervenție ale Poliției, Jandarmeriei și Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Lucrările de modernizare a Splai Bahlui – Mal Drept sunt efectuate de asocierea Viarom Construct SRL – Conest SA, iar valoarea totală proiectului este de aproximativ 37 milioane de lei, din care 12 milioane de lei sunt prevăzute în bugetul local al acestui an. Lucrările se vor desfășura pe aproximativ şase kilometri, fiind prevăzută reabilitarea carosabilului pe traseul dintre Podul de Piatră şi podul Sfântul Ioan, dar şi refacerea șos. Naţionale pe sectorul dintre Podu Roş şi Podul de Piatră.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here