Lucruri interesante despre personalități

0
64

Istoria umanității este foarte vastă. Aceasta cuprinde personalități care au excelat în diferite domenii sau care au reușit să se remarce datorită talentului înnăscut. În afara descoperirilor sau a cercetărilor care au reușit să revoluționeze lumea, acești oameni au dus o viață obișnuită, la fel ca oricare dintre noi. Deși au trecut prin perioade mai dificile, până la urmă au lăsat trecutul în urmă și și-au pus pasiunea pe primul loc.

În zilele noastre oricine are acces la informații cuprinzătoare și se poate documenta cu privire la viața și evoluția marilor personalități de-a lungul vremii. Totuși, există câteva mici secrete care nu ies chiar atât de ușor la suprafață. Acești oameni de știință care au rămas în istorie sunt câteva exemple relevante în cazul de față.

Galileo Galilei

Fiind supranumit „părintele” științei moderne de către Albert Einstein, fizicianul, matematicianul, astronomul și filosoful italian a trăit o viață intensă. Cunoscut pentru atribuțiile sale în ceea ce privește știința, a reușit chiar să contrazică ideile grecilor legate de gravitație, mișcare și spațiu. Dorind să urmeze rugămintea tatălui său, a urmat cursurile facultății de medicină. Ulterior a devenit profesor de matematică și a continuat să-și documenteze cercetările legate de spațiu, sateliți și tot ce ne înconjoară.

În prezent, Galileo Galilei este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai cu seamă astronomi ai istoriei. De asemenea, el a jucat un rol important în apariția și dezvoltarea jocurilor, așa cum atestă și primul articol academic legat de probabilitatea diferitelor combinații de trei zaruri aruncate. 

Isaac Newton

Un alt astronom de excepție care a rămas în istorie este Isaac Newton. El a fost cel care a demonstrat că legile naturii sunt cele care guvernează mișcarea Pământului și a corpurilor cerești. Englezul și-a dovedit abilitățile încă de pe vremea când era la facultate și a început să studieze lucrări de optică și mai apoi să le cerceteze în detaliu. O altă problemă pe care a rezolvat-o a fost găsirea materialului potrivit pentru fabricarea oglinzilor.

În aparență Isaac Newton trăia o viață obișnuită, dar există câteva curiozități legate de viața acestuia care nu sunt atât de cunoscute publicului larg. Spre exemplu, el se considera un necăjit și chiar a întocmit o listă cu 48 de abateri. În plus, în timpul studiilor a fost nevoit să curețe camerele colegilor în schimbul unui ajutor material.

Albert Einstein

Multă lume are o imagine clară în minte în momentul în care aude numele marelui fizician Albert Einstein. Fie că este vorba despre părul său rebel sau despre marile teorii, cu siguranță a reușit o performanță în ceea ce privește partea mai puțin cunoscută a fizicii. Dacă mulți sunt de părere că Albert Einstein era priceput la toate, ei bine, lucrurile nu stau chiar așa. Se pare că nu era prea priceput în ceea ce privește navigatul, deși avea o reală pasiune pentru această activitate. Nici la înot nu era prea strălucit.

Despre problemele de vorbire s-a mai discutat de-a lungul timpului, dar poate acesta a fost doar începutul vieții de geniu. Un fapt interesat despre Albert este că el nu suporta deloc șosetele. Ba mai mult i-a trimis o scrisoare soției sale în care i-a mărturisit că și-ar dori să fie privilegiat și să nu trebuiască să poarte șosete.

Thomas Edison

Ultimul pe listă, dar cu siguranță nu cel din urmă este unul dintre cei mai importanți inventatori, Thomas Edison, a fost considerat multă vreme ca fiind mediocru, deși în spatele rezultatelor obținute se ascundea o minte sclipitoare de geniu. Curiozitatea a fost cea care l-a determinat să citească din ce în ce mai mult, îndreptându-și atenția spre informații din domeniul mecanicii și a chimiei. Dezvoltarea ulterioară a fost bazată în mare parte pe abilitatea de a studia informații pe cont propriu.

Printre primele sale creații se numără sistemul de listare a mesajelor primite prin intermediul telegrafului. Experimentele au continuat și a inventat fonograful și ceva vreme mai târziu, sistemul de iluminare pe care îl folosim zi de zi.

Există multe lucruri care ar putea fi spuse despre marile personalități ale lumii. Unele sunt legate de viața personală iar altele de anumite situații care le-au schimbat viața pentru totdeauna. De notat este faptul că talentul și determinarea le-au dat un imbold și i-au făcut să aibă parte de rezultate care sunt apreciate și în prezent.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here