Lufthansa deschide o ruta directa Iasi- Frankfurt

0
70

Camera de Comerț și Industrie Iași a primit cu satisfacție vestea că Lufthansa, una dintre cele mai mari companii aeriene din Europa, deschide o rută directă Iași-Frankfurt.

Este rodul mai multor runde de discuții pe care Lufthansa le-a purtat cu diferitele echipe de management ale Aeroportului Internațional Iași, precum și al discuțiilor directe, argumentate economic, în cadrul întrevederilor de la Camera de Comerț și Industrie Iași cu managerii regionali ai Lufthansa, de explorare a variantelor de colaborare și expunere a oportunităților locale și regionale.

Din punctul de vedere al mediului de afaceri, suntem convinși că această conexiune cu cel mai mare centru financiar al Uniunii Europene va impulsiona atât relațiile economice bilaterale, cât și creșterea numărului de investitori din Regiunea Nord-Est. De asemenea, această conexiune directă Iași-Frankfurt va fi atractivă și, sperăm, frecvent utilizată pentru legăturile pe care le oferă aeroportul din Frankfurt atât în spațiul european, cât și ca legături transcontinentale cu America, Asia sau Africa.

Conexiunea Iași-Frankfurt operată de Lufthansa continuă, la nivelul companiilor de linie, drumul deschis de Austrian Airlines pe ruta Iași-Viena, care a oferit la acel moment un impuls semnificativ deschiderii și internaționalizării Iașului, atât în domeniul academic-universitar, cât și în domeniul businessului.

Mingea este acum în terenul nostru. Încurajăm toți potențialii pasageri din întreaga Regiune Nord-Est, fie din segmentul turistic, fie din segmentul universitar-academic, fie din segmentul de business, să folosească zborul operat de Lufthansa, pentru că numai așa conexiunea se poate consolida și permanentiza. Odată ce această legătură se va dovedi stabilă în timp, va deschide drum și către posibile alte variante interesante care să lege Iașul de hub-uri cum ar fi Amsterdam/Paris, Istanbul/Dubai.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here