Mai prețios decât aurul sau diamantele, în licitație, mâine, la București

0
66

O colecție prețioasă de ceasuri cu mecanism Tourbillon, prima de acest fel într-o licitație de profil în România, încununează prin unicitate evenimentul organizat de Casa de Licitații A10, marți, 11 noiembrie, ora 19:30. Rolex, Patek Philippe, Audemars Piguet, Zenith, Breguet, Ulysse Nardin sau Franck Muller sunt câteva dintre cele aproximativ 15 branduri de lux din lume care au inclus complicația tourbillon în fabricarea ceasurilor mecanice precise, toate ocupând locuri de top în licitația de mâine seară

Considerat la fel de prețios ca aurul sau diamantele, mecanismul anti-gravitațional Tourbillon a fost inventat de Abraham Louis Breguet în 1795, pentru a îmbunătăți acuratețea ceasurilor, în acea vreme de perete și buzunar. Prima companie care a produs ceasuri de mână cu tourbillon a fost Omega, la 1947, într-o ediție limitată, pentru ca începând cu anii 1990 toate brandurile de lux să se străduiască să adauge ediții rare cu mecanism tourbillon ceasurilor lor importante.

Dintre ceasurile cu complicație Tourbillon din colecția scoasă la licitație, remarcăm modelul Zenith Academy Tourbillon El Primero, din aur alb, numărul 9 dintr-o ediție limitată de doar 50 de piese, plecând de la un preț de pornire de doar 25.000 de euro. Nu putea lipsi din licitație nici Ulysse Nardin, cu o impresionantă apariție, modelul Freak Vision, din aur alb, realizat în 2008, însoțit de actele de proveniență și cutia originală, plecând de la un competitiv preț de pornire de 27.000 de euro (raportat la o valoare de piață de peste 100 de mii de euro).

„Master of Complications”, brandul Franck Muller se deosebește de celelalte mărci care au încorporat complicația Tourbillon în mecanism prin faptul că a creat, pentru prima dată, un Tourbillon vizibil prin cadran. Exemplul perfect este ceasul din aur Franck Muller Imperial Tourbillon, având un preț de pornire în licitație de doar 18.000 de euro (raportat la un preț de piață către 100 de mii de euro).

Au mai rămas ore numărate până când cele 156 de exemplare unicat, modele foarte rare ale celor mai celebre branduri de ceasuri din lume, inclusiv colecția Tourbillon, pot fi vizionate la Palatul Cesianu-Racoviță din str. C.A. Rosetti, nr. 5, iar mâine, ora 19:30, licitate online, pe platforma Artmark Live

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here