Maia Sandu a venit la Iasi precum Elon Musk la Castelul Bran. Eveniment de inalta tinuta culturala, prezidat de podgoreanul de la Crama Hermeziu

0
78

Maia Sandu,prsedintele Republicii Moldova, invitat de onoare la Gala Premiilor Nationale Negruzzi 2022, a fost prezenta la Iasi doar pe afis. In schimb, la ceremonia ce s-a desfasurat în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu”, (n.r. o sala aproape goala) s-au aflat destule persoane, in prezidiu, care nu aveau nici in clin si-n maneca cu zona academica/culturala, printre care si podgoreanu Vasile Lungu de la Cramele Hermeziu . Nici nu este de mirare, in conditiile in care tot felul de menernici isi cumpara zorzoane stiintifice ca la targ, sau isi obtin titluri academice prin plagiat.
La aceasta a ediție a Galei Premiilor Naționale NEGRUZZI 200, au fost înmânate și o parte din premii: Excelenței Sale domnul Luca Niculescu, omul pus de Klaus Iohannis pe postul de secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și fost Ambasador al României în Franța, prof. univ. dr. Mihail Gabriel Dimofte, director medical al Institutului Regional de Oncologie din Iași și profesor la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, și Călin Chirilă, actor al Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași.
Premiile Naționale NEGRUZZI 200 sunt organizate de Editura Junimea, sub patronajul Primăriei Municipiului Iași, cu sprijinul Domeniilor Lungu – Hermeziu (!?) și în parteneriat cu Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu”, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Muzeul Național al Literaturii Române Iași.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here