Mâine începe a XXII-a ediţie a Festivalului Cătălina. Vezi programul festivalului

0
41

În perioada 24-27 august la Iaşi va avea loc cea de a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor pentru copii şi tineret „Cătălina”. Evenimentul este organizat de Palatul Copiilor Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi şi Consiliul Judeţean Iaşi. Manifestarea reuneşte aproximativ 800 de participanţi, fiind cel mai prestigios festival de profil din regiune. Cea mai spectaculoasă desfăşurare de forţe din domeniul folcloric care are loc anual în Moldova a devenit unul dintre brandurile artistice de înaltă ţinută ale Iaşului.
În acest an, pe scena de la Palas vor evolua ansambluri din Germania, Slovacia, Serbia, Bulgaria, Ucraina, Grecia şi Republica Moldova. Din România participă 14 ansambluri reprezentative pentru fiecare dintre regiunile folclorice naţionale: Argeş, Bihor, Botoşani, Maramureş, Neamţ, Olt, Suceava, Timişoara, Tulcea, Vaslui şi Iaşi. Una dintre secţiunile Festivalului reuneşte meşteşugari care provin din 20 de judeţe ale ţării şi care vor expune produse ale artei tradiţionale şi din industria casnică.
Primul eveniment din cadrul festivalului va avea loc miercuri, 24 august, de la ora 16:00, şi va consta în parada portului popular. Parada se va desfăşura pe traseul Primărie – Palatul Culturii – Parcul Palas, prilej pentru participanţi de a prezenta ieşenilor costumele regiunilor folclorice din care provin. Festivitatea de deschidere a manifestărilor începe la ora 17.00, fiind urmată de prima zi de concurs.
Joi, 25 august, în cursul dimineţii, delegaţiile ansamblurilor vor avea o întrevedere cu reprezentanţii conducerilor Primăriei Iaşi, Consiliului Judeţean Iaşi şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi. De la ora 16.00, pe scena amenajată în parcul Palas, vor avea loc manifestările incluse în cea de-a doua zi de concurs. Vineri, 26 august, de la ora 17.00, va avea loc Festivitatea de premiere, urmată de un spectacol de gală şi de un spectacol In memoriam Cătălin Pop.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 1 = 1