Daruri pentru mama singura, cu 6 copii, din cladirea fostului partid al filantropului Gigi Becali

0
53

In statia Padurii, intr-un imobil compus din doua camere, fost sediu al partidului “Noua Generatie” a lui George Becali, sta cu chirie Darie Petronela, mama a 6 copii minunati. Patru dintre minori sunt elevi, frecventând cursurile şcolii generale “Mihai Codreanu”. Femeia nu este sprijinită de tatăl copiilor, care, deşi au fost recunoscuţi de către acesta, nu beneficiază de alocaţie de întreţinere sau altă formă de sprijin material sau financiar.

Nu a venit e ziua niciunuia dintre acesti 6 copii care sunt ai lui, sa le aduca macar o bomboana. Nu mai spun de pensie alimentara”, spune mama.

Cei 7 membri ai familiei locuiesc în 2 camere mobilate şi utilate modest, într-un imobil proprietate a Primăriei Iaşi. Încălzirea locuinţei se face cu ajutorul sobei cu lemne iar prepararea hranei este realizată la un aragaz cu butelie. Cu o seara inainte de vizita noastra, familia Darie a primit un dar nesperat din partea unei bune samaritence- lemne pentru foc de vreo 1200 de lei. Holul destul de lung al fostului sediu al lui Gigi Becali este ticsit acum cu lemne stivuite pana in tavan. Din cei 4 ani de cand sta cu copiii in cladirea din statia Padurii, nu a avut niciodata lemne pentru iarna. Mama si cei 6 copii s-au incalzit cu totii la calorifer electric.

Venitul familiei este compus din ajutorul social în cuantum de 600 lei, alocaţia pentru susţinerea familiei, de 321 lei şi alocaţiile de stat pentru cei 6 copii, în valoare de 504. Practic, ar reveni pe fiecare membru al familiie in jur de 200 de lei pe luna, din care se scade intretinerea de 117 lei, lumina si butelia. Imobilul din 2 camere are soba doar intr-una, acolo unde se strang cele 7 sufletele in fiecare iarna.

Cazul familiei Darie  se afla in evidenta DAC Iasi si face parte din Campania “Daruim de Craciun”, initiata de AgoraPress.

Pentru cadourile de Craciun oferite, aducem  multumiri speciale enoriasilor Parohiei “Sf. Nectarie”, Fundatiei Ecologice Green si Fundatiei Terramold.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 6 = 3